în Sâmbăta lui Lazăr, sute de vâlceni au participat la procesiunea de Florii

duminică, 28 martie 2010

• În premieră în judeţul nostru,

În Sâmbăta lui Lazăr, sute de vâlceni au participat la procesiunea de Florii

Sâmbătă, 27 martie 2010, în Sâmbăta lui Lazăr, Arhiepiscopia Râmnicului a organizat în cele trei protopopiate vâlcene: Drăgăşani, Horezu şi Râmnicu Vâlcea, procesiunea de Florii intitulată „Credinţă, unitate şi slujire în Hristos Domnul, Mântuitorul lumii”.

În Protopopiatul Râmnicu Vâlcea procesiunea a pornit de la Biserica „Toţi Sfinţii”, la orele 16.00, şi s-a desfăşurat pe un traseu care a inclus Biserica „Cuvioasa Parascheva”, Biserica „Buna Vestire” – Terasă, Biserica „Sfântul Dumitru” şi s-a încheiat la Catedrala Arhiepiscopală, unde pelerinii au fost întâmpinaţi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Itinerarul pelerinajului a fost: b-dul. Calea lui Traian (cu oprire la Biserica „Cuvioasa Parascheva”), str. Mihai Bravu (cu oprire la Biserica „Buna Vestire”), str. General Praporgescu (cu oprire la Biserica „Sfântul Dumitru”), b-dul. Nicolae Bălcescu şi str. Episcopiei.

Manifestarea s-a desfăşurat după următorul program: ora 15.00 – Vecernia Floriilor săvârşită la Biserica „Toţi Sfinţii” din Râmnicu Vâlcea. După oficierea Vecerniei, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a citit rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor (ramurile de salcie) care vor fi împărţite credincioşilor;

ora 16.00 – plecarea în procesiune de la Biserica „Toţi Sfinţii”; ora 16.20 – la Biserica „Cuvioasa Parascheva” procesiunea a fost întâmpinată de preoţii şi credincioşii din această parohie; ora 16.35 – la Biserica „Buna Vestire” – Terasă procesiunea a fost întâmpinată de preoţii şi credincioşii din această parohie; ora 17.00 – la Biserica „Sfântul Dumitru” procesiunea a fost întâmpinată de preoţii şi credincioşii din această parohie; ora 17.20 – la Catedrala Arhiepiscopală procesiunea a fost întâmpinată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care a rostit un cuvânt de învăţătură. Aici s-a oficiat Litia, sfinţirea icoanelor şi binecuvântarea pelerinilor.

La Procesiune au participat sute de binecredincioşii creştini din municipiul Râmnicu Vâlcea şi din împrejurimi, împreună cu preoţii din Protoieria Râmnicu Vâlcea.

Celelalte două Protoierii din judeţul Vâlcea (Drăgăşani şi Horezu) au organizat pelerinaje pe plan local.
Despre aceste evenimente Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a spus: „Am iniţiat aceste pelerinaje tocmai pentru a ne aduce aminte de ceea ce s-a petrecut acum mai bine de 2000 de ani în Cetatea Ierusalimului, dar şi pentru a dinamiza viaţa duhovnicească din Eparhie”. (Octavian Avram)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe