Recensământul, anulat de criză

miercuri, 24 martie 2010

Recensământul, anulat de criză

Guvernul a decis ca perioada de derulare a unui nou recensământ în România să fie amânată cu şapte luni, până în luna octombrie 2011, invocând atât amploarea operaţiunii şi timpul scurt rămas până la culegerea datelor, cât şi necesitatea ca efortul financiar să fie decalat spre finele anului 2011.



Astfel, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca recensământul populaţiei şi al locuinţelor din România să fie derulat în octombrie 2011, şi nu în martie 2011 cum a fost stabilit iniţial.

Executivul argumentează însă amânarea şi prin "aplatizarea" în anul 2011 a cheltuielilor bugetare necesare recensământului populaţiei şi al locuinţelor, coroborate cu cheltuielile bugetare aferente recensământului general agricol, potrivit Mediafax.



La recensământ vor fi înregistraţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară şi persoanele de altă cetăţenie sau fără cetăţenie, cu domiciliul ori reşedinţă în România. Vor fi de asemenea înregistrate clădirile de locuit, indiferent de forma de proprietate.  
Datele colectate vor fi prelucrate şi publicate până în 2014.

Acest recensământ este primul efectuat de România în calitate de stat membru al UE, conform cerinţelor Parlamentului European.

Ultimul recensământ al populaţiei şi al locuinţelor a fost efectuat în martie 2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe