Primarul Ion Horăscu va realiza un parc industrial cu sute de locuri de muncă

miercuri, 24 martie 2010

• În comuna Prundeni,

Primarul Ion Horăscu va realiza un parc industrial cu sute de locuri de muncă

Primarul comunei Prundeni, Ion Horia Horăscu, spune că nu se bazează pe alocările de la fonduri de la Guvern sau Consiliul Judeţean Vâlcea, atunci când este vorba de investiţii majore în localitate, întrucât are asul din mânecă: finanţările europene pentru care comuna este deja celebră în judeţul Vâlcea.

Un astfel de mega-proiect se referă la realizarea unui parc industrial, numit „Valea Oltului”, realizat din fonduri europene. Potrivit primarului localităţii, Ion Horăscu, investitorii vor proveni atât din Romania, cât şi din străinătate. „În prezent, întocmim documentaţia necesară şi luăm toate avizele de specialitate. Primăria va fi responsabilă pentru infrastructură: drum asfaltat, apă, Internet. Va fi un incubator de afaceri, cu birouri, săli de conferinţe şi două spaţii expoziţionale, unde producătorii şi investitorii îşi vor putea arăta produsele”, a spus Horăscu.

Parcul industrial ar urma să creeze între 200 şi 2.000 de locuri de muncă, primarul din Prundeni sperând ca acesta să fie soluţia pentru readucerea tinerilor înapoi în zonă. O parte a parcului industrial ar putea fi realizat prin intermediul unui parteneriat public-privat, o premieră pentru proiectele din zonă, având în vedere că primarul din Prundeni, care a accesat, până acum, fonduri structurale de zeci de milioane de euro, nu a fost nevoit să apeleze la această formulă de investiţii.

Din anul 2011, comuna Prundeni ar putea avea energie electrică din surse eoliene. Acest lucru se va realiza în cazul în care administraţia locală va reuşi să găsească surse de finanţare pentru montarea a şase centrale eoliene, fiecare de 4 MW în comuna Prundeni. Momentan, centralele sunt doar în stadiu de proiect. „Odată puse în funcţiune cele şase generatoare, se va asigura independenţa energetică a întregii localităţi şi există posibilitatea vânzării certificatelor verzi la poluatorii energetici.

Concomitent, se vor monta patru cogeneratoare de energie pentru producerea biogazului, energia termică obţinută putând fi folosită pentru încălzirea locuinţelor” ne-a precizat primarul Ion Horia Horăscu. Potrivit autorităţilor locale, anul trecut, la Prundeni s-au montat dispozitive performante pentru măsurarea vântului. Valoarea proiectului se estimează a fi de circa 25 milioane de euro urmând să fie acoperită 98% din fonduri structurale prin POR (Programul Operaţional Regional), iar restul de 2% va fi contribuţia Consiliului Local Prundeni. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe