O bătrână din Cernişoara s-a sinucis dându-şi foc

miercuri, 24 martie 2010

O bătrână din Cernişoara s-a sinucis dându-şi foc

O bătrână în vârstă de 82 de ani din comuna vâlceană Cernişoara şi-a pus capăt zilelor într-un mod care a şocat întreaga comunitate. Doborâtă de singurătate şi de o boală care îi măcina sănătatea încet şi dureros, Maria Petre a decis să pună capăt suferinţei. Astfel, după ce s-a asigurat că prin preajmă nu se află nimeni, octogenara şi-a aruncat pe haine gazul dintr-o sticlă de plastic, iar apoi şi-a dat foc cu un chibrit.

Când s-au întors de la muncă, vecinii au descoperit cadavrul femeii aproape carbonizat, în curtea propriei case. După spusele vecinilor şi rudelor apropiate, femeia suferea de un ulcer cronic şi povestea tuturor că ultima sa dorinţă este să meargă după soţul ei, decedat în urmă cu mai bine de 15 ani.  

Criza financiară face noi victime.

O altă tragedie s-a produs la Milcoiu, unde un fost angajat al Poştei Române s-a spânzurat cu o curea, într-un moment de depresie. Tânărul era disperat de faptul că nu a mai putut să achite datoriile către bănci. Vâlceanul îşi pierduse locul de muncă şi fusese ameninţat cu sechestrul pe casă. Tânărul a lăsat în urmă doi copii. Nicolae Lungu şi-a dat seama că nu mai putea face faţă datoriilor la bănci şi s-a spânzurat cu o curea de pantaloni, în curte.

Cea care l-a găsit fără suflare a fost soţia sa, Ana Maria, care a suferit un şoc. „M-am trezit dimineaţa şi am venit să dau mâncare la păsări. I-am văzut printre rufele de pe sârmă pantalonii albaştri şi am crezut că face o glumă, ca de obicei. Am pus găleata jos şi am încremenit. Era îngenuncheat şi strâns de gât cu o curea, la care  făcuse trei noduri”, a mărturisit printre lacrimi văduva.

Rămas fără serviciu, muncea cu ziua

Nicolae era fost angajat al Poştei Române. După un salariu micşorat constant, bărbatul a rămas fără loc de muncă. Singura sursă de venit o asigura şotia, care lucrează că infirmieră la căminul de bătrâni. Simţindu-se vinovat că nu contribuie suficient la rezolvarea problemelor, tânărul a început să muncească cu ziua, pe la vecini, pentru a acoperi ratele la trei bănci. „Au împrumuturi de peste 400 de milioane de lei.

Zilele trecute a primit un telefon de la Bucureşti şi i s-a spus că se va pune sechestru pe casă, dacă nu va plăti restanţele. De atunci, nu a mai vorbit cu nimeni”, a povestit Vasilica Lungu, mătuşa victimei. Cu o seară înainte de a face gestul extrem, Nicolae băuse ceva tare, pentru a-şi face curaj. „El era o fire veselă, glumeaţă. Probabil a cedat nervos, fiind nevoit să muncească pentru 30 de lei pe zi.

Nu ştiu ce mai pot spune…”, a adăugat ruda bărbatului. Data la care Nicolae s-a sinucis coincide cu împlinirea a 15 ani de la moartea tatălui său. Fratele care este stabilit în Anglia a venit în ţară, pentru a-şi îngropa apropiatul. Rudele victimei spun că, în ciuda necazurilor, Nicolae nu le-a solicitat niciodată ajutorul. În urma sa au rămas doi copii, o fetiţă de şapte ani şi un băieţel de patru ani, care vor trebui să supravieţuiască din salariul mamei.

„Eu câştig şapte milioane, iar creditele însumează 13 milioane de lei pe lună, adică dublu. O să mă zbat să îmi cresc copiii şi să nu rămânem pe drumuri”, a spus Ana Maria Lungu. Femeia susţine că a solicitat un ajutor de înmormântare la primărie, însă a fost refuzată, „din lipsă de fonduri”. În aceeaşi zi, un alt tânăr de 19 ani din comuna Lădeşti s-a spânzurat, într-o pădure de la marginea comunei, din acelaşi motiv alimentat şi de o decepţie amoroasă. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe