Şase milioane de euro pentru infrastructura din Băile Govora

duminică, 21 martie 2010

Şase milioane de euro pentru infrastructura din Băile Govora

Şanse mari perntru staţiunea Băile Govora să renească. Săptămâna trecută primarul Mihai Mateescu a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii turistice a staţiunii balneare, iar patronatele din turismul balnerat au lansat programul „Hai la băi!,  care încearcă să readucă turiştii în staţiunile balneare oferindu-le bilete de tratament în lunii de vară la preţuri mici.

20 de ani de indiferenţă

După 20 de ani de capitalism, staţiunea Băile Govora nu artă deloc bine, Din potrivă, sărăcia e ca la ea acasă, iar mai rău ca anul acesta nici că se putea. Din decembrie , toate hotelurile din staţiunea sunt închise . La fel şi bazele de tratament spre disperarea localnicilor care tăiesc din turim. „ Este pustiu, părăsită şi în pragină, Totul este în paragină că îţi vine să şi plângi când le vezi”, spune o localnică. „Eu m-am mutat de curând aici în oraş. Am venit pentru linişte şi aer curat. În rest nu e nimic nou, totul este o ruină”, o completează un bătrân.

„Venim de mult aici la Govora să ne tratăm de astm. Anul acesta am venit degeaba, pentru că nu aveam unde să facem tratament. Toatul este închis aici. Am venit la nişte cunoştiinţe că la hotel nu aveam unde . Totul este o ruină. Mi se rupe inima să vadă aşa ceva.” , spune un pensionar venit la tratament.  Acesta este rezultatul bâlbâielilor autorităţilor locale care de ani de zile se încurcă în proiecte pur teoretice.

Acum se fac din nou strategii. Peste cinci milioane de euro, fonduri europene, se vor investi la Băile Govora în următoarea perioadă. Săptămâna trecută , la sediul Agenţiei pentru dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia , primarul Mihai Mateescu a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii turistice a statiunii Băile Govora. Proiectul depus de primaria Baile Govora a primit finantare prin Programul Operational Regional, axa 5.2 Turism,  durata de implementare fiind de 32 de luni.

„Hai la băi!”, pentru revigorarea turismului balnear

„Proiectul  va revigora turismul balnear din Băile Govora, ştiindu-se faptul că oraşul staţiune Băile Govora are un potenţial turistic extraordinar. De cel puţin 130 de ani aici vin din ţară şi de peste hotare turişti bolnavi pentru că aici beneficiază de două lucruri esenţiale şi anume un microclimat unic în Europa pentru echilibrul perfect dintre ionii negativi şi poziţivi şi pentru circuitul izvoarelor minerale, pentru tratarea căilor respiratorii şi afecţiunilor reaumatismale.

Proiectele noastre sunt destul de generoase şi vin să înfrumuseţeze zona pentru a deveni atractivă şi să se adreseze şi turiştilor care caută agerement şi divertisment, nu numai tratament”, spune edilul din Băile Govora. Parctic din cele cinci milioane de euro vor fi reabilutate aleile poetonale, se vor face trasee de cură, fântână arteziană şi un mini amfiteatru. O altă veste încurajatoare pentru conducerea staţiunii este şi aceea că patronatele  din turismul balnear s-au gândit la un program care să atragă turiştii în staţiuni în perioada verii.

Astfel „Hai la băi”, lansat pe 19 martie, le pune la dispoziţie turiştilor, prin intermediul agenţiilor de turim, bilete la preţuri atractive, între 590 şi 600 de RON,  cu cazare masă şi tratament inclus, la hotelurile din staţiunile balneare în perioada de vârf a sezonului estival, adică iulie şi august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe