Procurorul şef adjunct, Carmen Vameşu, acţionează la comandă?

duminică, 21 martie 2010

În atenţia Procurorului General al României

Procurorul şef adjunct,

Carmen Vameşu,
acţionează la comandă?

Tiberiu Pîrnău
Nu mi-ar fi trecut prin gând niciodată să scriu despre procurori sau judecători. Sincer, nu am privit niciodată cu ochi buni articolele din presă îndreptate împotriva acestei categorii profesionale, deoarece demersurile presei pot fi interpretate ca imixtiuni în actul de justiţie.

Am fost adeptul principiului că aceşti oameni sunt bine intenţionaţi, că respectă şi aplică legile statului român fără nici un fel de abatere. Am fost un naiv! A trebuit să dau singur cu capul de pragul de sus al justiţiei române şi, în speţă, al celei vâlcene pentru a realiza că şi în acest domeniu există imixtiuni grave din partea politicului, economicului sau, pur şi simplu, a... rudelor.

Ziarişti, victime ale poliţiştilor şi procurorilor obedienţi

Nu cred că există vreun ziarist adevărat care să nu fi avut de-a face cu cel puţin o plângere penală îndreptată împotriva sa. Menirea presei este să cerceteze, să descopere adevăruri pe care să le redea opiniei publice, să dezvăluie şi aspecte, care-i deranjează, care-i supără pe potentaţii zilei, pe cei certaţi cu legile. Ziariştii nu fac anchete, care au subiecte faptele îngerilor. Noi scriem despre: fapte de corupţie, infracţiuni, furturi din banul public, evaziuni fiscale, crime etc. Aşadar, nu avem cum să nu deranjăm.

Nu vreau să fac un titlu de glorie din asta, dar sunt unul dintre ziariştii vâlceni împotriva căruia, de-a lungul timpului, au fost depuse zeci de plângeri penale, care vizau aşa-numitele infracţiuni de „calomnie şi insultă“. În toate aceste cazuri, poliţiştii şi procurorii au operat cu luciditate, profesionalism şi onestitate. În nici una dintre aceste plângeri nu am primit „începerea urmăririi penale“ (ÎUP). Până deunăzi, când primesc acasă un bileţel de la Poliţia Judiciară Vâlcea, prin care mi se aduce la cunoştinţă că s-a dispus începerea urmăririi penale într-un caz extrem de ambiguu, pe care îl vom prezenta pe larg în ediţiile viitoare ale publicaţiei noastre.

Cazul nostru va fi dezbătut public! Era vorba despre o plângere a unui om politic din anul 2008. În primă fază în acest dosar s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Ulterior, cazul a fost preluat de un foarte bun prieten al reclamantului, poliţistul Alin Guţă, care fără să ne cheme vreodată să dăm vreo declaraţie, pe mine şi pe un coleg de-al meu, a propus procurorului de caz „ÎUP“. Aşa s-a dorit de către mahării politici, pe care-i deranjasem la vremea respectivă! Guţă a fost executantul perfect, mai ales că el era şi ginerele unui personaj politic vâlcean extrem de controversat, care se află acum la...Colibaşi.

La „reeducare“. Guţă a făcut tandem perfect cu procurorul şef adjunct al Parchetului Judeţean Vâlcea, Carmen Mihaela Vameşu, fiica ziaristului Emilian Rouă, personaj dubios cu multiple legături pe scena politică şi economică a judeţului Vâlcea.

Guţă şi Vameşu, pumni în gura presei libere

Lui Carmen Vameşu i-a venit ca o minge la fileu cazul nostru, având în vedere că în luna noiembrie a anului 2009 publicaţia noastră a scris un articol foarte critic la adresa tatălui ei. Pe doamna Vameşu numai de bună credinţă nu o putem bănui în acest caz. Cu siguranţă că fiica ziaristului Rouă era incompatibilă în această cercetare penală. Doamna Carmen Vameşu a redeschis dosarul la începutul anului 2010 şi „scurt pe doi“, din nou - fără să fim audiaţi în cauză, a dispus începerea urmăririi penale.

Aşadar, există premisele să fi fost victima unei răzbunări politice, dar şi „filiale“ – să spun aşa. Aceasta este opinia mea, pe care o voi susţine până în pânzele albe. Dosarul penal este o făcătură de doi lei! Este de fapt o încercare, sortită eşecului, de a ni se pune pumnul în gură, de a ni se refuza dreptul la apărare, încălcându-se la modul evident „Convenţia Drepturilor Omului“ şi alte prevederi în materie. Bineînţeles că ne-am angajat un apărător şi vom demonta în faţa organelor abilitate această mizerie! Până atunci, justiţia vâlceană rămâne cu o pată pe obraz. Vom reveni.       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe