Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, vine la Vâlcea

duminică, 21 martie 2010

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, vine la Vâlcea

Mugur Isărescu va fi prezent în această săptămână la Vâlcea, pentru a prezida Conferinţa Regională a Institutului Bancar Român vineri, 26 martie. Tema conferinţei va fi „România 2010, perspective de dezvoltare şi soluţii de relansare economică”. Potrivit lui Petru Rareş, director general al Institutului Bancar din România, în cadrul conferinţei se va încerca găsirea unor soluţii pentru relansarea economiei româneşti în urma crizei care afectează ţara noastră.

Printre alţii, vor mai fi prezenţi la eveniment Vasile Secăreş, preşedintele Consiliului de Administraţie al Institutului Bancar Român, Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank, Ionuţ Costea, preşedinte EximBank, Aurel Saramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Veronica Toncea, preşedintă a Fondului de Garantare a Creditului Rural, preşedintele Fondului Naţional de Contragarantare, dar şi preşedinte Leadership Developent and Solutions.

La eveniment vor mai participa reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, Valentin Cismaru, directorul general al instituţiei, reprezentanţii sucursalelor diferitelor unităţi bancare din Argeş, Sibiu, Gorj, Dolj şi Vâlcea, lucrători din sistemul bancar, agenţi economici din Vâlcea şi un grup de studenţi de la cele două universităţi din Râmnic. Preşedintele executiv al IBR, Petru Rareş, a anunţat, de asemenea, în premieră la Râmnicu Vâlcea, înfiinţarea Fondului Roman de Contragarantare, care va fi finanţat de la bugetul de stat şi controlat de Parlamentul României.

Rolul acestuia va fi detaliat de guvernatorul Isărescu, dar şi de Ioan Hidegcuti, preşedintele Fondului Român de Contragarantare, urmând ca în termen de 30 de zile de la prima prezentare în public de la Râmnicu Vâlcea, fondul să fie lansat oficial la Bucureşti. „În mod sigur, fondul va fi sub control parlamentar. Astfel, se va permite tuturor factorilor implicaţi o transparentizare a fondului garantat prin introducerea garanţiilor pentru plata contribuţiilor”, a precizat Petru Rareş. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe