Sparle si soparle

duminică, 14 martie 2010

Sparle si soparle

• Săptămâna trecută, cârcotaşii Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă au parodiat la emisiunea TV scena în care guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, era umilit de către o funcţionară a Administraţiei Finanţelor Publice Drăgăşani. „Scena” a durat aproape zece minute şi a fost cel mai savuros moment al emisiunii „Cronica Cârcotaşilor”.

• Am aflat de ce se zbate ţăranul născut în satul Tanislavi să ajungă director la Agenţia Domeniilor Statului Vâlcea: salariul de peste 50 milioane lei vechi în fiecare lună. Atât câştigă în prezent Ion Popescu, fostul director de la Uzinele Sodice Govora, cel care taie frunze la câini alături de un singur angajat - cel care munceşte de fapt în instituţie.

• Miercuri, 17 martie, zi decisivă pentru viitorul municipiului Râmnicu Vâlcea, asta pentru că judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor pronunţa sentinţa în Dosarul Gutău-Dicu. Peste 80% din locuitorii Râmnicului vor aştepta cu sufletul la gură eventuala veste a eliberării lui Mircia Gutău, aceasta urmând să se întâmple pe la orele 12, având în vedere că dosarul este la numărul 30 pe lista Secţiei Penale a ICCJ.

• Politicianul de carton, Ion (Gigi) Matei, ia în derâdere completarea declaraţiilor de avere. Eternul looser al PSD-ului a scris în declaraţia de avere că nu are terenuri, locuinţe, maşini, bijuterii sau acţiuni. Însă, „săracul” politician nu s-a sfiit să treacă un cont bancar de 300.000 euro deschis în 1993 la Hypo Bank Viena şi nici să-şi treacă „salariul” de director la EDION de... 150 milioane lei vechi pe an. Mai să-i plângem de milă! De remarcat este faptul că Ion Matei nu apare ca acţionar la SC EDION SRL, firma care a lucrat cu ACVARIM la staţia de epurare, acţionar fiind doar soţia lui, Edith Matei.

• Inspectorul principal Alin Cosmin Guţă răspunde comenzilor politice. În urmă cu ceva timp Guţă a propus începerea urmăririi penale împotriva a doi învinuiţi dintr-un dosar, la „sugestia“ socrului său. De altfel, inspectorul era total incompatibil cu cauza pe care o cerceta. Solicităm conduceriii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea să demareze o anchetă internă. Cine seamănă vânt, culege furtună, domnule Guţă! Vom reveni cu amănunte!

• În judeţul Vâlcea există mai multe instituţii care nu respectă prevederile Legii 544 privitoare la accesul la informaţii de interes public. „Ziarul de Vâlcea“ a trimis la toate instituţiile publice solicitări de informaţii în baza acestei legi. Directorul de la Direcţia Silvică Vâlcea, Ion Oprescu, a luat în derâdere adresa noastră, răspunzându-ne în stil aproape „golănesc“, ceea ce ne determină să-l băgăm la microscop pe şmecherul forestier vopsit în potrocaliu, conform interesului care poartă... fesul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe