|luni, iunie 25, 2018
  • Follow Us!

Primarul Nedelcu din Drăgăşani nu respectă legea 

Primarul Nedelcu din Drăgăşani nu respectă legea

Cele mai multe dintre primăriile din judeţul Vâlcea nu s-au sinchisit să îşi prezinte pe site-urile proprii declaraţiile de avere şi de interese ale angajaţilor, încălcând astfel prevederile Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agentiei Naţionale de Integritate (ANI). Conform acesteia, functionarii publici au obligativitatea ca până în data de 15 iulie a fiecărui an să îşi facă publice atât declaraţiile de avere cât şi de interese pentru anul fiscal anterior.

Nepublicarea declaraţiilor în termenele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei şi declanşarea din oficiu a procedurii de control din partea ANI.
Un prim caz de sfidare a legii l-am gasit pe site-ul Primăriei Municipiului Drăgăşani – www.primariadragasani.ro, unde la rubrica „declaratii de avere” se află o singură declaraţie de avere, cea a directorului economic.

În rest, funcţionarii primăriei, consilierii locali, în frunte cu primarul Cristian Nedelcu nu au sinchisit să-şi posteze declaraţiile de avere. În acest caz inspectorii ANI s-au sesizat din oficiu şi în zilele următoare vor poposi în oraşul viilor pentru a-l lua la bani mărunţi pe edilul, care sfidează cu nonşalanţă prevederile legale.

Leave a Response