Primarul Ion Dobre, mai presus de lege, de Prefectură şi de Consiliul Judeţean

duminică, 14 martie 2010

• Baronul din Dăeşti refuză să pună în posesie o familie

Primarul Ion Dobre, mai presus de lege,
de Prefectură şi de Consiliul Judeţean

Pensionarul Ion Miricioiu din Râmnicu Vâlcea şi-a exprimat din nou nemulţumirea că autorităţile locale din Dăeşti şi cele judeţene tergiversează nejustificat să-l pună în posesie cu mai multe suprafeţe de teren şi pădure din Dăeşti, deşi are documente şi hotărâri judecătoreşti definitive în acest sens.

„În luna august, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a promis că va pune capăt abuzurilor primarului Ion Dobre – promisiune nefinalizată nici până astăzi. Primarul Dobre Ion s-a obişnuit cu ameninţările superiorilor lui şi le râde în nas cu neruşinare celor ce vor să-l aducă pe calea legală şi demnă. Este un om lipsit de scrupule fără respect faţă de superiorii săi şi faţă de oamenii din comună.

Am mai spus-o şi cu alte ocazii şi o repet şi de astă dată – păcat că PSD, un partid cu mari valori intelectuale şi politice şi cu mari oameni de valoare tolerează în rândurile sale un asemenea element certat cu legea şi cu buna cuviinţă, un om fără cuvânt şi fără demnitate şi fără valoare politică. Ar fi timpul ca preşedintele Ion Cîlea să-l cheme la ordine pe acest element arogant şi să-l pună la punct care nu face cinste nici partidului din care face parte şi nici primăriei pe care o patronează ca un satrap.

Voi aduce la cunoştinţa domnului preşedinte nou ales al Partidului Social Democrat, Victor Ponta, care este un jurist de marcă şi un mare politician, cum un membru al PSD-ului, care, din nefericire, este şi primar, îşi bate joc de oamenii în vîrstă care n-au altă vină decât aceea că s-au adresat cu încredere acestui individ îmbrăcat în straie de primar ca să le rezolve nişte cereri îndreptăţite de lege. Voi cere domnului preşedinte Victor Ponta să facă o anechetă la Primăria comunei Dăeşti să vadă cum îşi desfăşoară activitatea acest primar şi voi trimite preşedintelui PSD toate articolele apărute în presa locală privind pe primarul Dobre Ion.

Domnule prefect Petre Ungureanu vă reamintesc de adresa dvs. nr. 17.370 din 1 noiembrie 2009 prin care îmi faceţi cunoscut ce s-a răspuns la petiţia mea adresată preşedintelui Traian Băsescu, privind refuzul primarului comunei Dăeşti de a soluţiona cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 33.400 mp pădure şi 52.009 teren arabil şi fâneţe, că aţi somat primarul din Dăeşti să procedeze de urgenţă la soluţionarea cererii.

În caz contrar se vor aplica sancţiunile prevăzute de Legea 18/1991 privind fondul funciar. Vă informez domnule Prefect, că primarul comunei Dăeşti n-a ţinut cont de indicaţiile dumneavoastră şi nici de personalul dvs. care s-a deplasat la primărie pentru a-l determina să rezolve această problemă şi face tot ce ştie domnia sa - să mintă, să tragă de timp şi să abuzeze de timpul şi răbdarea oamenilor nerezolvându-le cererile. Aştept cu mult interes să vedem ce are de spus acest primar care timp de 20 ani, şi-a bătut joc şi-şi bate joc şi în continuare de noi fără să dea socoteală nimănui pentru faptele sale.

Ar fi cazul şi timpul ca Prefectura Judeţului Vâlcea împreună cu Consiliul Judeţean Vâlcea să demareze o anchetă la Primăria comunei Dăeşti pentru a analiza activitatea acestui primar, verificând terenurile ce au fost retrocedate cetăţenilor - pe ce bază s-au retrocedat, dacă mai sunt cereri de retrocedare a terenurilor şi nerezolvate şi totodată să urmărească şi modul cum au fost folosite fondurile acordate Primăriei pentru efecturea diverselor lucrări de interes public cetăţenesc. Sunt convins că membrii comisiei de anchetă va avea multe surprize.

Voi inventaria toate răspunsurile primite de la Preşedinţie, Guvern, Parlament, Ministerul Agriculturii, Ministerul de Interne, Prefectură, care au fost trimise spre rezolvare primăriei comunei Dăeşti şi le voi înainta domnului Preşedinte al României Traian Băsescu, domnului Prim-Ministru al Guvernului României şi Procurorului General al României pentru a vedea şi domniile lor cum înţelege un primar ales de cetăţeni să-şi facă datoria şi cum nesocoteşte cu bună ştiinţă toate solicitările acestor organe de a rezolva cererile legitime ale oamenilor tratându-i cu dispreţ şi indiferenţă, abuzând de funcţia de primar”, precizează Ion Miricioiu. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe