Centrală de electricitate pentru Primăria Râmnicului

duminică, 14 martie 2010

Centrală de electricitate pentru Primăria Râmnicului

Administraţia locală din Râmnicu Vâlcea va beneficia de propria centrală de producere a energiei electrice, pe bază de celule fotovoltaice. „Este vorba de un proiect de 10 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată de Ministerul Economiei în proporţie de 98%, noi venim cu restul de 2%. Este vorba despre o centrală în zona de sud a municipiului, o centrală care va produce energie electrică din surse alternative.

Centrală are la bază celule fotovoltaice. Producţia de energie electrică va fi folosită de administraţia locală pentru iluminatul stradal, pentru creşe, şcoli, grădiniţe şi toate direcţiile din subordinea Consiliului Local. Vom economisi o mulţime de bani prin acest proiect şi, evident, să nu uităm dimensiunea ecologică", a declarat primarul interimar Romeo Rădulescu. Primăria pregăteşte achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 20 000 de metri pătraţi, în zona Râureni, unde vor fi montate celulele fotovoltaice.

Municipalitatea va achiziţiona terenul cu 15 euro pe metru pătrat, fără TVA. Prin realizarea acestei investiţii, iar implementarea proiectului va dura maxim patru ani. Pentru realizarea obiectivului de investiţii „Realizarea de capacităţi de producere a energiei electrice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile în municipiul Râmnicu Vâlcea” au fost demarate deja procedurile de achiziţie publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi obiectului tehnic şi detaliilor de execuţie, în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie.

Pentru realizarea ultimului obiectiv este necesară achiziţionarea unei suprafeţe de teren de aproximativ două hectare în zona industrială sud a Râmnicului, motiv pentru care, în şedinţa de luni, consilierii locali vor fi chemaţi să aprobe cumpărarea acestui teren. Proiectul va viza obţinerea energiei regenerabile doar pentru instituţiile aflate în administrarea Primăriei Râmnicului, iluminatul stradal şi pe cel al şcolilor, grădiniţelor, creşelor, dar şi sediilor administraţiei locale, sistemul fiind folosit doar pentru uzul propriu al municipalităţii, fără a se obţine profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe