Viceprimarul Rădulescu s-a întâlnit cu râmnicenii din zonele: Nord, Traian şi Centru

miercuri, 10 martie 2010

Iniţiativă apreciată de cetăţeni:

Viceprimarul Rădulescu s-a întâlnit cu râmnicenii din zonele: Nord, Traian şi Centru

• primarul interimar este hotărât să continue proiectele edilitare ale lui Mircia Gutău

Prima din şirul întâlnirilor cu cetăţenii din anul acesta a adunat joia trecută seara câteva zeci de locuitori din zona Nord a municipiului în sala de festivităţi a Colegiului Naţional de Informatică ”Matei Basarab”, veniţi să afle de la primarul interimar Romeo Rădulescu care sunt proiectele de dezvoltare ale zonei şi să prezinte, atât reprezentantului Executivului local, cât şi celor ai furnizorilor de utilităţi de la nivelul Râmnicului, care sunt problemele cu care se confruntă.

 Startul întâlnirii l-a dat primarul interimar Rădulescu, care, după afirmaţia că lucrările de reabilitare dintre blocuri derulate în cursul anului trecut au redus considerabil deficienţele cartierului Nord, a subliniat că principalele probleme care mai există sunt generate de lucrările de reabilitare a reţelelor de utilităţi, fie că este vorba de apă, de canalizare sau de gaze naturale.

A urmat o scurtă prezentare a proiectelor pentru anul 2010 din zona de Nord a municipiului, respectiv lărgirea pasajului pe sub calea ferată de la Hervil, rezolvarea canalizării şi alimentării cu apă în zona străzii Câmpului, continuarea asfaltării străzilor Bujorencii şi Gheorghe Bobei, demararea, în vară, a lucrărilor la terenul de sport al Colegiului ”Matei Basarab”, reabilitările de la Grupul Şcolar ”Henri Coandă”, construirea, începând din toamnă, a sălii de sport de la G.Ş. ”Antim Ivireanul”, dotarea sălii de festivităţi rezultate din reabilitarea de la Colegiul Tehnic Energetic sau modernizarea Căii lui Traian.

încă 20 de blocuri vor fi reabilitate termic

A fost dat apoi cuvântul cetăţenilor prezenţi în sală, care au sesizat mai multe probleme, notate, în vederea rezolvării, de reprezentanţii administraţiei locale: amplasarea de băncuţe şi coşuri de gunoi, introducerea sistemului de parcare rezidenţială la mai multe cvartale de blocuri, informarea asupra cuantumului sumelor presupuse de reabilitarea termică a blocurilor, prezenţa, în unele zone, a câinilor vagabonzi, deficienţe punctuale ale iluminatului public, amplasarea de limitatoare de viteză sau de treceri de pietoni, montarea unui loc de joacă pentru copiii locuitorilor de pe strada Dealul Malului sau continuarea reabilitării acestei artere de circulaţie.

Primarul interimar Romeo Rădulescu a anunţat că s-au solicitat Guvernului fonduri pentru demararea lucrărilor de anvelopare termică pentru încă 20 de blocuri şi, de asemenea, că zona de la sud de strada Matei Basarab va fi, anul acesta, în vizorul municipalităţii din punctul de vedere al reabilitării spaţiilor dintre blocuri. în final, au fost prezentate principalele proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană ce urmează să fie demarate în cursul lui 2010.

Investiţii majore pentru cartierul Traian

Chiar dacă nu s-au prezentat în număr foarte mare la întâlnirea cu cetăţenii organizată de primărie marţi, 9 martie, seara la Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, puţini au fost cetăţenii din cartierul Traian şi din zona Centrală care nu au luat cuvântul pentru a-l întreba pe primarul interimar Romeo Rădulescu care sunt modalităţile de rezolvare a unor probleme din zona în care locuiesc sau pentru a sesiza diferite aspecte în vederea soluţionării lor.

Astfel că întâlnirea de aproape două ore, care a debutat cu o foarte scurtă prezentare a reprezentantului administraţiei locale a Râmnicului asupra proiectelor de investiţii majore care vizează cartierul Traian şi centrul municipiului, s-a constituit într-un dialog continuu, jalonat de răspunsuri şi de consemnări ale problemelor semnalate. Aspectele sesizate de cetăţeni au fost dintre cele mai diverse, plecând de la situaţii punctuale, la nivel de scară de bloc sau de asociaţie de proprietari, până la cele cu caracter mai general.

Printre ele s-au numărat insuficienţa locurilor de parcare, iluminat public defectuos, necesitatea impunerii unor restricţii de viteză pentru autoturisme pe aleile dintre blocuri, amplasamente ale punctelor de colectare a deşeurilor sau nevoia amplasării unor baterii suplimentare de ”clopote” pentru colectarea selectivă, probleme la reţelele de alimentare cu apă, energie termică sau la cele de canalizare, situaţia parcului din zona Gării, refacerea tablierului de la podul de cale ferată peste râul Olăneşti, solicitări de amplasări de bănci şi de coşuri de gunoi la scările de bloc ş.a.

Primarul interimar Romeo Rădulescu, care a participat la întâlnire alături de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu şi de reprezentanţi ai Direcţiei Administraţiei Domeniului Public, ai Poliţiei Comunitare, ai Acvarim, ai CET Govora şi ai Electrica, a anunţat că lucrările începute la reabilitarea reţelelor de utilităţi şi cele de modernizare a spaţiilor dintre blocuri vor continua în ritm susţinut în acest an, rugând, în acelaşi timp, locuitorii celor două zone să manifeste înţelegere pentru dezagrementele inerente unor astfel de investiţii. întâlnirile cu cetăţenii vor continua.

Pentru a-şi spune păsurile conducerii Primăriei,

Locuitorii din Goranu sunt aşteptaţi la “HoroscopÔÇ£

Joi, 11 martie 2010, de la ora 18.00, la ”Horoscop”, locuitorii din Goranu sunt invitaţi să ia parte la o întâlnire cu conducerea Primăriei municipiului, prilej de informare asupra proiectelor de dezvoltare ale zonei, dar şi de prezentare, de către cetăţeni, a unor propuneri sau sesizări. Alături de reprezentanţii Executivului local se vor afla delegaţi din partea furnizorilor de utilităţi, care vor putea răspunde punctual întrebărilor celor prezenţi. Această întâlnire este cea de-a treia dintr-o serie începută săptămâna trecută în zona Nord şi continuată miercuri pentru cartierul Traian şi zona Centrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe