Poliţia şi alte structuri ale statului au dat amenzi de peste 700 milioane lei

miercuri, 10 martie 2010

• Într-o singură zi, în urma unei razii fără precedent,

 Poliţia şi alte structuri ale statului au dat amenzi de peste 700 milioane lei

Potrivit planului de acţiune „Siguranţa” al Inspectoratului General al Poliţiei Române, marţi, 9 martie, sub directa coordonare a echipei manageriale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, s-au desfăşurat acţiuni în sistem integrat la care au participat efective ale IPJ Vâlcea, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, Biroului Străini şi Imigrări, Biroului Poliţiei Transporturi, Gărzii Financiare Vâlcea, AJVPS Vâlcea, Direcţiei Silvice Vâlcea şi ai Poliţiei Comunitare Râmnicu Vâlcea.

Prin asigurarea interoperabilităţii structurilor implicate, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, investigarea fraudelor, arme şi substanţe periculoase, traficul de migranţi, etc. s-a urmărit prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional. Astfel, 212 de efective, din care 168 de poliţişti, 23 de jandarmi, 3 lucrători ai Biroului pentru Imigrări, 6 comisari ai Gărzii Financiare Vâlcea şi 12 alte forţe au organizat şi desfăşurat activităţi specifice în vederea combaterii fenomenului infracţional în mediile de risc criminogen şi creşterea autorităţii structurilor de aplicare a legii. Oamenii legii au constatat 4 infracţiuni flagrante fiind depistate cinci persoane care au săvârşit fapte de natură penală şi au fost aplicate 186 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 700 milioane lei vechi.

Pe timpul verificărilor efectuate la un local din Brezoi, au fost identificate pachete cu ţigări şi sticle de băuturi alcoolice ce nu erau marcate cu timbre sau banderole, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. În cauză a fost dispusă confiscarea mărfii, iar administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 30.000 lei în conformitate cu prevederile OG 92/2003.

În ziua de 9 martie a.c., poliţiştii vâlceni au desfăşurat o acţiune pe linia identificării persoanelor dispărute, a celor care se sustrag urmăririi naţionale sau de la executarea unor pedepse privative de libertate aplicate de instanţele judecătoreşti. În cadrul acţiunii a fost depistat Eduard G., de 27 ani, din municipiul Sibiu, judeţul Sibiu, urmărit naţional, fiind dispărut de la domiciliu. Totodată, a fost identificat Gheorghe C., de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea. Acesta  are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani pentru comiterea unor infracţiuni furt calificat, fiind pus în urmărire naţională din februarie 2010.

Poliţiştii Biroului Transporturi au identificat pe Ionel B. de 29 ani şi Petre B., de 27 ani, ambii din oraşul Călimăneşti, principalii suspecţi ai unui furt de componente de infrastructură feroviară dintr-un depozit din oraşul Călimăneşti, faptă comisă în seara zilei de 5 martie. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În parcarea unui motel situat pe DN 7, în localitatea Brezoi, a fost identificată Alina I., de 18 ani, din Voiceşti, în timp ce se afla în cabina unui autotir şi întreţinea relaţii sexuale cu un conducător auto, în schimbul obţinerii unor foloase materiale. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prostituţie. În parcarea unui alt motel din zona Defileul Oltului, au fost identificate şapte fete care atrăgeau persoane de sex masculin în vederea întreţinerii de relaţii sexuale în schimbul unor foloase materiale. Acestea au fost  sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.250 lei.

În comuna Câineni a fost depistat Sandu D., din localitate, în timp ce transporta cu o căruţă material lemnos pentru care nu deţinea documente de provenienţă şi transport. Materialul lemnos, aproximativ 2 metri cubi, a fost confiscat, iar susnumitul a  fost sancţionat contravenţional  conform prevederilor Legii nr. 31/2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe