Contribuţia Primăriei Râmnicului va fi de numai 160.000 euro

miercuri, 3 martie 2010

• În vederea realizării proiectului „Pasaj denivelat peste bulevardul Tudor Vladimirescu”,

Contribuţia Primăriei Râmnicului va fi de numai 160.000 euro

Săptămâna trecută, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat propunerea de modificare a unor articole din Hotărârea Consiliului Local nr. 344/2009 privind proiectul „Pasaj denivelat suprateran pe bulevardul Tudor Vladimirescu”, precum şi cheltuielile aferente acestuia.

Astfel, s-a aprobat următoarele: contribuţia Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea pentru asigurarea cheltuielilor eligibile în proporţie de minim 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului, respectiv 653.500 lei (circa 160.000 euro); acoperirea cheltuielilor legate de TVA în valoare de 6,13 milioane lei, care va fi recuperat în condiţiile rambursării ulterioare de la bugetul de stat în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare; acoperirea cheltuielilor neeligibile, inclusiv a cheltuielilor conexe aferente proiectului. Valoarea totală a proiectului este de 38,8 milioane lei, sumă reprezentând cheltuielile eligibile şi neeligibile.

Proiectul „Pasaj denivelat suprateran pe Bulevardul Tudor Vladimirescu” a fost aprobat de Consiliul Local la finele anului 2009. Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Râmnicu Vâlcea, Axa prioritară 1. Proiectantul general al lucrării este „Horia Ciuruş Birou de Arhitectură”, iar proiectant de specialitate este SC Amex Pres SRL.
Pentru eliminarea unor dificultăţi la trecerea de cale ferată şi pentru realizarea unui trafic auto cât mai fluent se impune executarea unui pasaj denivelat în amplasament, care să îndeplinească toate condiţiile tehnice necesare.

Legătura cu reţeaua stradală existentă în zonă se va asigura prin realizarea de bretele de acces pentru toate relaţiile. Totodată prin realizarea pasajului denivelat se va asigura accesul în şi din prelungirea bulevardului Tineretului. În plan, traseul pasajului proiectat urmăreşte traseul bulevardului Tudor Vladimirescu, având direcţia vest-est, fiind parţial în aliniament şi parţial în curbă cu raza de 400 metri. Pasajul proiectat are patru benzi de circulaţie şi urmează să se execute etapizat. În prima etapă se va realiza structura pentru firul sud.

S-au avut în vedere două scenarii de rezolvare tehnică şi anume: cu menţinerea circulaţiei auto şi pietonală pe bulevardul Tudor Vladimirescu firul nord pe timpul execuţiei pasajului pe firul sud; fără menţinerea circulaţiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu, respectiv executarea rampelor pe ambele sensuri. Proiectantul recomandă primul scenariu, pentru care s-a făcut evaluarea lucrărilor.

Pasajul proiectat are lungimea suprastructurii de 281 metri pe firul sud şi 283 metri pe firul nord. Pasajul are 13 deschideri. În vederea asigurării circulaţiei pietonale peste calea ferată, paralel cu pasajul, la sud de acesta, s-a prevăzut executarea unei pasarele pietonale cu scări de acces la capete. Pentru realizarea investiţiei sunt necesare lucrări de devieri şi modificări la reţelele de termoficare şi gaze naturale existente. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe