Ion Cîlea, baron cu patalama

duminică, 21 februarie 2010

Ion Cîlea, baron cu patalama

Tiberiu Pîrnău
Tocmai când hotărâsem să-l lăsăm în treaba lui pe împleticitul personaj caragialesc din fruntea PSD Vâlcea, a picat „bomba“: „Ion Cîlea a fost ales vicepreşedinte la nivel naţional al PSD!“. Întocmai ca în bancul cu papagalul, mi-am spus: „Dă-o încolo de treabă, că asta chiar e chestiune de comentat“. Am avut două secunde de uluire, de blocaj al neuronilor, după care am realizat că Ion Cîlea merită cu vârf şi îndesat să acceadă în structura centrală de conducere a celui mai mare partid din Opoziţie.

Eu îi contrazic pe analiştii politici de la Bucureşti care nu-l cunosc pe „onorabilul“ preşedinte de la Vâlcea. Delegaţii de la congres nu au greşit când l-au votat vicepreşedinte pe „neica“ Cîlea  de la Vâlcea. Păi cu ce e mai prejos Ion Cîlea, preşedintele PSD – Vâlcea, faţă de Marean Vanghelie, primarul sectorului cinci din capitală, sau Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, care sunt şi ei de-acum vicepreşedinţi? Cu nimic! Ion Cîlea a reuşit să atingă „performanţele“ celor doi şi chiar să le şi depăşească. Ucenicul şi-a depăşit maeştrii!

Cîlea a devenit ceea ce şi-a dorit: un nobil cu sânge „albastru“, face parte din înalta aristocraţia pesedistă. Mircea Geoană l-a uns, pe bună dreptate, baron. Titlu „nobiliar“ care i se potriveşte ca o mănuşă. Îndeplineşte toate „calităţile“ ce decurg din această titulatură: a fost cercetat penal pentru prejudicii aduse bugetului statului, a falimentat Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea, conduce Organizaţia Judeţeană a PSD Vâlcea în stil ermetic şi dictatorial, aranjează licitaţii cu bani publici în valoare de miliarde de lei, s-a înconjurat de o camarilă de oameni de afaceri, care „suge“ sute de miliarde de lei din conturile Consiliului Judeţean Vâlcea.

Aşadar, reiau ideea: Ion Cîlea merită cu prisosinţă titlul de vicepreşedinte PSD. Se înscrie perfect în galeria baronilor locali ai acestui partid: Vanghelie, Oprişan şi Cîlea. Deja ziariştii din presa centrală l-au citit pe „preacinstit“ şi-l zugrăvesc în culori potrivite. Ion Cîlea joacă de-acum într-o altă divizie, una a greilor.

Rămâne de văzut cum va reacţiona Victor Ponta la pupincurismul ipocrit şi deşănţat pe care deja l-a afişat Ion Cîlea în noaptea de duminică, 21 februarie. Caracterul acestui om se transformă la fel ca plastilina, conform interesului de moment. Omul nu are scrupule, nu are remuşcări. Despre mustrări de conştiinţă, nici nu mai vorbim. Susţinător înfocat al lui Mircea Geoană, Cîlea a mirosit eşecul acestuia şi în seara votului aproape că s-a târât spre noul „rege“, Victor Ponta, căruia i-a jurat credinţă veşnică. L-am văzut la toate televiziunile cum se gudura pe lângă noul lider, cum îl îmbrăţişa şi îl pupa pe ambii obraji. O scenă care spune totul despre interiorul moral al lui Ion Cîlea, omul care s-a adaptat perfect politicii dâmboviţene şi trăieşte pe principiul „politica e o curvă şi precum e ea, suntem şi noi...“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe