Trei vâlceni morţi de frig

duminică, 20 decembrie 2009

Trei vâlceni morţi de frig

Trei bătrâni din judeţul Vâlcea au murit sâmbătă, 19 decembrie din cauza frigului, în locuinţe. Poliţiştii exclud alte posibile cauze ale morţii, cele trei persoane neprezentând urme de violenţă. Sâmbătă dimineaţa, Radu Durdoiu (75 de ani), din Bălceşti a plecat la cumpărături, la un magazin din sat. Bătrânul a alunecat pe zăpadă şi nu s-a mai putut ridica. A fost găsit câteva ore mai târziu de nişte vecini, pe o uliţă, aproape de locuinţa sa. Era însă prea târziu, pentru că era îngheţat, iar medicii nu l-au mai putut salva.

O altă victimă a gerului a fost o bătrână de 74 de ani din comuna Stoeneşti. S. B. a fost găsită în curtea locuinţei sale îngheţată. Oamenii legii încearcă acum să afle împrejurările în care aceasta a murit. „În urma examinării cadavrului îngheţat nu au fost identificate leziuni traumatice sau urme de violenţă. Femeia a fost transportată la morga Spitalului Judeţean Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului”, a declarat inspectorul de poliţie Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Tot în curtea locuinţei sale din Fârtăţeşti a fost găsit îngheţat şi Nicolae Rada (68 de ani).  Acesta a ieşit din casă pentru a lua lemne, dar a alunecat pe zăpadă şi nu s-a mai putut ridica. În toate cele trei cazuri, oamenii legii vor continua cercetările. Cu toate acestea, poliţiştii exclud alte cauze ale morţii celor trei bătrâni, ţinând cont şi de faptul că pe corpul lor nu erau semne de violenţă. Medicii recomandă în special persoanelor vârstnice cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării, în condiţii de temperaturi scăzute. De asemenea acestea trebuie să evite deplasarea prin frig fără să folosească mijloace de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi etc. (A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe