Mogulii se învârt ca nişte rechini în jurul datei de 6 decembrie. Acolo li se pare că se află prada pe care o aşteaptă.

duminică, 29 noiembrie 2009

Mogulii se învârt ca nişte rechini în jurul datei de 6 decembrie. Acolo li se pare că se află prada pe care o aşteaptă.

„Mogulii Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vântu i-au convocat la sediile lor pe liderii PSD şi PNL pentru a stabili strategia economică a României şi programul de privatizări”, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă.  „Este cinstit, corect, ca oameni politici importanţi ca Iliescu, Năstase, Meleşcanu, Radu Stroe, Hrebenciuc, Crin Antonescu să fie convocaţi la sediile firmelor mogulilor? Mă îngrijorează că toate aceste decizii se iau în lipsa premierului acestei alianţe. De ce nu l-au invitat şi pe premier să discute soluţii de privatizare? De ce premierul este ţinut în afara deciziilor importante?”, s-a întrebat şeful statului

Preşedintele este de părere că mogulii se comportă în aceste momente ca nişte „rechini care se învârt în jurul datei de 6 decembrie”, unde li se pare că ar fi „prada”. „Ziua de 6 nu le va aduce bucurii, iar eu voi continua să apăr de lăcomia lor interesele românilor. Indiferent de cât de tare m-ar şicana împreună cu partenerii lor din politică sunt hotărât să nu-i las să-şi înhaţe prada", a promis preşedintele. 


Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:

•    La Grivco, la sediul domnului Voiculescu, s-a discutat strategia politică, la sediul fundaţiei domnului Patriciu s-au discutat strategia economică şi programul economic, iar la domnul Vântu s-au discutat, probabil, privatizările.

•    Crede cineva că la sediile firmelor acestor domni s-a discutat despre interesele cetăţenilor sau despre interesele acestor domni?

•    Credeţi că a discutat cineva cum să-i scoată pe cetăţeni din criză, sau cum să profite de criză Patriciu, Voiculescu, Vântu?

•    E corect ca întâlniri în care se decid asemenea lucruri să se desfaşoare pe ascuns? Le-a devoalat presa.

•    Asta este transparenţa pe care o promite noua alianţă şi domnul Geoană.

•    Mă îngrijorează că toate aceste decizii se iau în lipsa premierului acestei alianţe. De ce nu l-au invitat şi pe premier să discute soluţii de privatizare?

•    De ce premierul este ţinut în afara deciziilor importante? Se pare că, într-adevăr, va fi absolut independent de orice decizie.

•    Aş constata că se confirmă ideea că alianţa, liderii ei au căutat o soluţie în care totul este decis de alţii, şi nu de premier.
•    Îl consider pe Johannis un om cinstit, onest, de bună credinţă, dar din păcate cu o oarecare naivitate faţă de propunerea care i s-a făcut. În mod categoric, în spatele lui sunt aşezaţi mogulii.

•    Domnul Johannis nu ştie sau nu realizează în ce s-a băgat. Eu îi văd pe mogulii ăştia ca pe nişte rechini care se învârt în jurul datei de 6 decembrie. Acolo li se pare că se află prada pe care o aşteaptă. Aceea este data după care li se pare că, după 5 ani de neînghiţit, au de înghiţit prada pe care o aşteaptă.

•    Vreau să le dau o veste proastă: ziua de 6 decembrie nu le va aduce bucurii, iar eu voi continua să apăr de lăcomia lor interesele românilor. Vă asigur că sunt hotărât să nu-i las să-şi înhaţe prada.



"Crede cineva ca la sediile firmelor acestor domni s-a discutat despre interesele cetatenilor sau despre interesele acestor domni? Credeti ca a discutat cineva cum sa-i scoata pe cetateni din criza sau au discutat cum sa profite de criza domnii Patriciu, Voiculescu si Vintu?



Ne putem intreba este cinstit, este corect, ca oameni politici importanti ca Iliescu, Nastase, Melescanu, Stroe, Antonescu, Hrebenciuc, sa fie convocati la sediul firmelor mogulilor? Si toate aceste intalniri pentru a se discuta la sediul firmelor mogulilor lucruri extrem de importante pentru tara.

 

Este corect ca intalniri unde se decis lucruri de asemenea importanta sa se desfasoare pe ascuns? Presa le-a dezvaluit. Asta este transparenta pe care o promite noua alianta si dl Geoana?"



Mai mult, Traian Basescu si-a exprimat ingrijorarea ca toate intalnirile s-au desfasurat in lipsa primului ministru propus de alianta, Klaus Johannis. 

"De ce primul ministru propus de alianta este tinut in afara deciziilor importante? Ce fel de independenta va fi a primului ministru fata de cei care iau deciziile? Se pare ca intr-adevar va fi absolut independent de orice decizie. As constata ca se confirma ideea ca alianta, liderii acesteia, au cautat o solutie in care totul este decis de altii si nu de primul ministru", a afirmat actualul presedinte, care in turul doi il va infrunta pe Mircea Geoana, candidatul PSD sustinut de PNL.

Biroul de presă - PD-L Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe