Liberalul Mircea Poenaru ÔÇô un produs expirat al alianţei PSD-PNL

duminică, 29 noiembrie 2009

• La Consiliul Judeţean Vâlcea,

Liberalul Mircea Poenaru – un produs expirat al alianţei PSD-PNL

• Ion Cîlea a demonstrat  încă o dată că este o „curvă“  politică, rupând protocolul de colaborare cu PD-L Vâlcea la nivelul Consiliului Judeţean

•  la presiunile tripletei Niţu-Pistol-Buican, liberalii l-au desemnat pe Mircea Poenaru pentru a „fura” fotoliul lui Romulus Bulacu de la Consiliul Judeţean Vâlcea

Nicu Trandafir

După nici 24 de ore de la anunţarea „istoricei” înţelegeri dintre liderii PSD Vâlcea, Ion Cîlea, şi PNL Vâlcea, Cristian Buican, liberalii conduşi din umbră de Bogdan Pistol şi Dan Niţu (patronul de la SC Damila SRL) s-au grăbit să-şi desemneze candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Chiar dacă fotoliul respectiv este ocupat de o persoană (Romulus Bulacu, de la Partidul Democrat Liberal), pesediştii şi liberalii vin acum şi încearcă să vândă blana ursului din pădure, pentru că „puciul” are loc acum, înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

La sfârşitul săptămânii trecute, la „convocarea” aripii dure din PNL Vâlcea - compusă din Bogdan Pistol, Dan Niţu, Mircea Poenaru şi Cristian Buican (pe post de executant) – a avut loc şedinţa Biroului Politic Teritorial al liberalilor vâlceni, în vederea desemnării unei persoane care să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Chiar dacă se vehiculau trei nume pentru candidatura respectivă, până la urmă Ilie Fîrtat s-a retras şi le-a lăsat cale liberă unor lupi tineri avizi de putere: Mircea Poenaru şi Victor Popescu.

Primul dintre ei stă cu sabia lui Damocles deasupra capului, fiind în pericol să-şi piardă postul de la Hidroelectrica Vâlcea, în timp ce al doilea aşteaptă încă să-şi găsească o slujbă stabilă şi bine remunerată. Astfel că acum li s-a ivit prilejul nesperat de a prinde o funcţie bine plătită (direct, din salarii, dar şi din „comisioane” de la licitaţii).

Mircea Poenaru, un „zero absolut“ în materie de administraţie publică

În aceste condiţii, lupta în Biroul Politic Teritorial al PNL Vâlcea a fost foarte disputată, o luptă câştigată până la urmă de Mircea Poenaru. Acesta a reuşit să se impună în faţa lui Victor Popescu cu scorul de 17 voturi la 12 voturi. Printre cei care l-au votat pe M. Poenaru se numără şi Constantin Monceanu, cel care va avea, probabil, „întâietate” la toate licitaţiile ce vor fi organizate de Consiliul Judeţean Vâlcea, în cazul în care Poenaru va primi fotoliul lui Romulus Bulacu. Traseul politic al lui Mircea Poenaru s-a intersectat mai întotdeauna cu cel profesional, pentru că individul a reuşit să se plieze rapid pe noile funcţii care erau aruncate de la Bucureşti. Astfel că acesta s-a adaptat rapid la următoarele funcţii: director al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, reprezentant al SIF Oltenia în conducerea Hotelului Gemina, şi acum consilier la Hidroelectrica Vâlcea.

În şedinţa Biroului Politic Teritorial al PNL Vâlcea, mai mulţi liberali autentici şi majoritatea primarilor PNL şi-au exprimat nemulţumirea că Mircea Poenaru a fost desemnat să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Vâlcea. Drept urmare, de câteva zile, Poenaru a început o „campanie electorală” printre primarii PNL. Tot în cadrul aceleiaşi şedinţe, Mircea Poenaru a fost întrebat de unii fruntaşi liberali dacă are experienţă în conducerea unor instituţii din cadrul administraţiei publice locale. Răspunsul lui Poenaru i-a lăsat cu gura căscată pe auditori: „Pot să capăt experienţă direct la locul de muncă!” De fapt, acesta este „principiul” după care s-a călăuzit mai mereu Mircea Poenaru atunci când partidul a avut grijă de el.

Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, a căzut în capcana întinsă de trioul Niţu-Poenaru-Pistol, şi i-a cerut imperativ preşedintelui PSD Vâlcea şi al CJ Vâlcea, Ion Cîlea, să convoace de urgenţă o şedinţă a CJ Vâlcea. Astfel, Ion Cîlea a dat curs solicitării conducerii liberale şi a decis convocarea Consiliului Judeţean Vâlcea, în şedinţă extraordinară, pentru miercuri, 2 decembrie 2009. Ordinea de zi va cuprinde două puncte: revocarea lui Romulus Bulacu din funcţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea şi numirea pe acelaşi post a lui Mircea Poenaru. Frumos viitor va avea judeţul Vâlcea cu o astfel de conducere (Cîlea-Persu-Poenaru) la cea mai importantă instituţie publică a unui judeţ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe