Şcoala infestată de la Muereasca a fost folosită la alegeri

miercuri, 25 noiembrie 2009

Şcoala infestată de la Muereasca a fost folosită la alegeri

Panică printre elevii din Vâlcea, după ce s-a aflat că virusul gripei porcine a ajuns şi în şcolile din judeţ. Primii copii cu gripă porcină au fost depistaţi la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Muereasca. Autorităţile au decis să închidă doar clasa în care au învăţat cei doi elevi. Aceştia şi ceilalţi 15 colegi ai lor ar trebui să se întoarcă la şcoală marţi, 24 noiembrie. Şcoala a fost redeschisă

Ceilalţi elevi ai şcolii s-au întors la cursuri încă de miercurea trecută, la o zi după ce Ministerul Sănătăţii a confirmat prezenţa virusului AH1N1 la cei doi elevi, ba chiar duminică, 22 noiembrie, s-au organizat alegeri în unitatea şcolară din Muereasca. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au anunţat că nu este nici un motiv să ţină Şcoala cu clasele I-VIII din Muereasca de Jos închisă. Femeia de serviciu a unităţii şcolare a dezinfectat încă de miercurea trecută toate sălile de clasă şi toaletele din şcoală. „Unitatea şcolară a fost dezinfectată şi nu este nici un motiv să rămână închisă.

Virusul este puţin rezistent în mediul extern. Nu au fost confirmate ale cazuri de îmbolnăvire, dar elevii au rămas sub supraveghere medicală. Nu se ştie de unde au contactat cei doi boala, dar nici nu se mai caută sursa, întrucât se consideră că virusul se răspândeşte acum din interior, pe calea aerului”, a precizat Mihail Ion, directorul adjunct al DSP Vâlcea. „Din fericire, cei doi elevi au contactat o formă uşoară de boală.

Nu a fost nevoie să fie trimişi la spital. Noi am ţinut legătura în permanenţă cu familiile copiilor. Am aflat că se simt bine şi că se vor întoarce după cele şapte zile de carantină, la şcoală. „Nu ştim de unde au luat cei doi boala, nu au fost plecaţi în străinătate, nu au avut rude care să se fi întors de curând din alte ţări şi sunt presupuneri că cei doi copii ar fi luat boala de la turiştii care vin la mânăstirea Frăsinei, mai ales că mulţi copii din zonă merg la mănăstire. Este însă doar o supoziţie”, a precizat Lucia Popescu, directoarea Şcolii din Muereasca.

Profilaxia, singura cale de a evita îmbolnăvirea

Alarma de gripă în comuna Muereasca a fost dată încă de pe 11 noiembrie, de medicul de familie care a sesizat că, dintre cei 16 elevi ai clasei a III-a din localitate, şapte erau răciţi. Cei doi elevi au aflat abia la 16 noiembrie că au gripă porcină şi au fost izolaţi la domiciliul. Ceilalţi colegi de clasă au fost anunţaţi să se prezinte de urgenţă la medic dacă prezintă simptome ale bolii.

Medicii recomandă tuturor vâlcenilor să evite aglomeraţia. „Recomandările noastre sunt acelea de a evita aglomeraţia, de a se spăla cât mai des pe mâini, întrucât pe mâini virusul rezistă cam 40 de minute, şi de a consuma cât mai multe legume şi fructe şi de a se îmbrăca  corespunzător pentru temperaturile de afară”, a mai precizat Mihail Ion. De la începutul lunii şi până acum a mai fost descoperit un singur caz de gripă nouă în judeţul Vâlcea. La Muereasca mai sunt încă 15 persoane suspecte de gripă porcină. Ca urmare a contactului celor doi elevi bolnavi cu mai mulţi elevi, există posibilitatea ca alţi 15 copii să fi fost afectaţi de acelaşi virus. Toţi cei 15 elevi sunt monitorizaţi în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe