Imobilele lui Mihai Persu au fost “demolate” de consilierii locali

miercuri, 25 noiembrie 2009

Imobilele lui Mihai Persu au fost „demolate” de consilierii locali

Dezbateri aprinse au fost miercuri, la şedinţa Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, atunci când s-a supus spre aprobare proiectul de hotărâre PUD Ostroveni Sud „Amplasare 5 locuinţe şi împrejmuire, strada Patriarh Iustinian Marina”, beneficiar SC Percom Construct SRL. O comisie de specialitate din cadrul consiliului local nu a fost de acord cu propunerea, întrucât se considera că îngrădea posibilitatea extinderii şi amenajării străzii Patriarh Iustinian Marina.

Consilierul local Mihai Persu (PSD), administratorul SC Percom Construct SRL, a fost luat prin surpindere de decizia comisiei şi a încercat să explice că proiectul respectiv se află la o distanţă de peste 100 de metri de strada Patriarh Iustinian Marina.

Până la urmă, preşedintele de şedinţă Rozin Ceauşescu a supus spre aprobare propunerea de amânare a discutării proiectului, însă numai consilierii PD-L au votat în favoare, în timp ce liberalii au votat împotrivă iar consilierii PSD (printre care şi Mihai Persu) s-au abţinut. Vizibil iritat de decizia consilierilor PD-L, Mihai Persu a... băut câteva bidoane de apă plată.
Tot miercuri, în şedinţa Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, s-a aprobat rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe anul 2009, în plus cu suma de circa 40 miliarde lei vechi.

Aceşti bani au fost împărţiţi astfel: 36 miliarde lei vechi pentru cheltuieli de personal învăţământ preuniversitar de stat; 3 miliarde lei vechi pentru completarea finanţării la obiectivul de investiţii „Modernizare Hală Centrală”; circa 150 milioane lei vechi pentru compensarea creşterii neprevizionatea preţurilor la energia termică livrată populaţiei; peste 310 milioane lei vechi pentru cheltuieli de personal la DADP.

Consilierii locali au mai aprobat miercuri, 25 noiembrie, următoarele proiecte de hotărâri: respingerea propunerii societăţii Moda Sârguinţa SCM de demolare parţială, consolidare şi modernizare a clădirii din Calea lui Traian, nr. 125, supusă procedurii de expropriere; rectificarea bugetului şi a listei de investiţii obligatorii finanţate din fondul IID pe anul 2009 Măsura ISPA; prelungirea contractului de închiriere pentru Baza de Agrement Ostroveni; inventarierea unor imobile-terenuri în domeniul public al municipiului, cu destinaţia de drum public;

aprobarea devizelor generale şi a indicatorilor tehnico-economici pentru lucări reabilitări instituţii de învăţământ în municipiu; aprobarea studiului de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Reţea de apă strada Aranghel, municipiul Râmnicu Vâlcea”; actualizarea devizelor generale cuprinse în documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie aferente la blocurilor 114, 115 şi 126;

aprobarea unei convenţii de parteneriat  în vederea asigurării sustenabilităţii proiectului „Centrul de servicii terapeutice pentru copilul cu autism Mara – Râmnicu Vâlcea”; modificarea statului de funcţii al aparatului de specialitate al primarului; modificarea art. 4 din Hotărârea Consiliului Local nr. 188/36/2008 privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC ETA SA etc. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe