Poliţiştii au verificat 217 microbuze, autobuze şi autocare

duminică, 22 noiembrie 2009

Acţiuni împotriva turismului electoral

Poliţiştii au verificat 217 microbuze, autobuze şi autocare

• Întrucât un microbuz şi un autocar au fost suspecte de turism electoral, s-a luat măsura monitorizării acestora pe toată perioada tranzitării judeţului, astfel încât persoanele din cele două mijloace de transport nu şi-au exercitat dreptul de vot la nicio secţie de votare din judeţul Vâlcea.

   Duminică, 22 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, în colaborare cu reprezentanţi ai ARR, RAR, CNADNR şi ai Gărzii Financiare, au organizat 16 filtre pe principalele artere de circulaţie, în vederea depistării autobuzelor şi microbuzelor implicate în transportul de persoane care intenţionează să voteze în mod repetat.
 
    Cu această ocazie, echipele de control au verificat existenţa, la bordul autovehiculelor de transport persoane, a documentelor specifice, conform O.U.G. 109/2005 privind transporturile rutiere, modificată şi aprobată prin Legea nr. 102/2006.

   Până la ora 17.00 au fost verificate 217 microbuze, autobuze şi autocare, fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2940 lei, dintre care 4 la OUG 195/2001 privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 la O.U.G. 109/2005 privind transportul rutier de persoane.

   Întrucât un microbuz şi un autocar au fost suspecte de turism electoral, s-a luat măsura monitorizării acestora pe toată perioada tranzitării judeţului, astfel încât persoanele din cele două mijloace de transport nu şi-au exercitat dreptul de vot la nicio secţie de votare din judeţul Vâlcea.

           Structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor accentuează recomandarea adresată cetăţenilor de a conştientiza riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale, precum şi sancţiunile legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în cauză.
 
              Toate informaţiile primite de la cetăţeni au fost verificate cu celeritate de către poliţişti pentru a stabili dacă se întrunesc elemente de natură a constitui infracţiuni sau contravenţii la legislaţia electorală.
          
      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe