Liberalul Cristian Iliescu mituia alegătorii din Mateeşti cu...pelerine

duminică, 22 noiembrie 2009

                        
Incidente electorale din ziua alegerilor

Liberalul Cristian Iliescu mituia alegătorii din Mateeşti cu...pelerine

În data de 22 noiembrie a.c., ora 08.50, poliţiştii din cadrul Postul de Poliţie Mateeşti au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că reprezentanţii unui partid politic distribuie materiale de propagandă electorală.

 În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele sesizate se confirmă, prin aceea că liberalul Cristian Iliescu, de 31 ani, din municipiul Rm Vâlcea, (membru al Biroului Permanent Teritorial al PNL Vâlcea) în timp ce se afla în faţa unei secţii de votare din comuna Mateeşti, i-a înmânat lui  Cristian Filcoiu, din localitate, o pelerină cu numele unui candidat la preşedinţie.
Faţă de Cristian Iliescu s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform art. 26 indice 1 lit. t din Legea 370/2004.

Stan din Horezu are „boală“ pe...ştampile

• În jurul orei 10.40, poliţiştii de la Poliţia oraşului Horezu au fost sesizaţi despre faptul că un alegator, în timpul procesului de votare, a dezlipit partea din cauciuc cu inscripţia “VOTAT” de pe ştampila de vot ce i-a fost înmânată.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că Dumitru Stan, de 51 ani, din oraşul Horezu, s-a prezentat pentru a vota la Secţia de votare nr. 162 din satul Romanii de Sus, iar după ce i-au fost înmânate materialele specifice pentru votare şi a intrat în cabina de vot, acesta s-a întors la comisie şi a anunţat că nu poate vota deoarece ştampila nu era bună, comisia constatând că respectiva ştampilă avea dezlipită partea din cauciuc cu inscripţia “VOTAT”, după care alegătorului i-a fost înmânată o altă ştampilă pentru a-şi exercita dreptul la vot.

După ce a votat, bărbatul a returnat şi cea de-a doua ştampilă tot cu partea din cauciuc dezlipită. Cele 2 amprente din cauciuc cu inscripţia “VOTAT” au fost identificate în cabina de vot. Procesul de vot nu a fost perturbat sau întrerupt urmare acestui incident.

În ziua votului Viceprimarul din Sălătrucel a continuat campania electorală

• La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 10.34, poliţiştii de la Postul de Poliţie Sălătrucel au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că  Vasile Miu (PNL), viceprimarul din comuna Sălătrucel, face campanie electorală în comună. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele sesizate nu se confirmă.

Ocnele Mari

O bătrână de 70 de ani a plecat cu ştampila de vot acasă

• În  jurul orei 10.53, poliţiştii de la Postul de Poliţie Tomşani au fost sesizaţi de Bogdan Tănasie prin sistemul 112 cu privire la faptul că la barul de lângă biserica din satul Bogdăneşti, se servesc băuturi alcoolice. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele sesizate nu se confirmă, în local nefiind găsite persoane ( consumatori). De asemenea s-a stabilit faptul că localul se afla amplasat la o distanţă mai mare de 500m de cea mai apropiată secţie de votare.

• La ora 11.50, dispeceratul I.P.J. Vâlcea a fost sesizat despre faptul că din incinta Secţiei de votare nr. 168 Ocnele Mari, a dispărut o ştampilă cu inscripţia  „VOTAT”, în secţie rămânând buletinul de identitate al Lucica Bucă, de 70 ani, din Ocnele Mari. Imediat s-a procedat la identificarea femeii, poliţiştii deplasându-se împreună cu locţiitorul preşedintelui secţiei de votare şi un membru al secţiei de votare la domiciliul acesteia. După circa 5 minute, femeia a fost depistată pe strada A. I. Cuza, aceasta declarând ca la plecarea din incinta secţiei de votare a uitat să înapoieze ştampila membrilor comisiei şi a plecat fără să-şi ia buletinul de identitate.

Ştampila în cauză a fost restituită preşedintelui secţiei de votare.

Activitatea în secţia de votare nr. 168 Ocnele Mari a fost suspendată în intervalul orar 11.50 – 12.20, după care a fost reluată fără alte incidente.

La Ocnele Mari a fost întărit dispozitivul de ordine şi siguranţă publică în vederea prevenirii oricăror incidente, la faţa locului fiind prezent şi un ofiţer din cadrul I.P.J. Vâlcea.

Turism electoral neconfirmat

• În jurul orei 11.55, poliţiştii de la Postul de Poliţie Sineşti au fost sesizaţi prin sistemul telefonic 112 cu privire la faptul că o persoană, transporta cu un autoturism, mai multe persoane la secţia de votare. În urma verificărilor efectuate nu au fost confirmate aspectele semnalate.

• La ora 12.05, poliţiştii de la Postul de Poliţie Stoeneşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că în comuna Stoeneşti sunt transportate persoane la secţiile de votare, cu diferite autoturisme. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele sesizate nu se confirmă.

•  La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 10.40, poliţiştii de la Postul de Poliţie Măldăreşti au fost sesizaţi prin „112“ cu privire la faptul că reprezentanţii PSD transportau, cu un autoturism, mai multe persoane la secţia de votare. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele sesizate nu se confirmă, iar fapta reclamată nu este prevăzută de legea electorală.

• La ora 12.15, poliţiştii de la Postul de Poliţie Tomşani au fost sesizaţi prin telefon la „112“, cu privire la faptul că la Secţia de votare nr. 494 din satul Foleştii de Sus, comuna Tomşani, o alegătoare a revenit de la cabina de vot cu ştampila de votare căreia îi lipsea partea din cauciuc cu inscripţia ,,VOTAT “.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că Maria Dăngălici, de 72 ani, din Foleştii de Sus, i-au fost înmânate buletinele şi ştampila de vot, iar la revenirea acesteia din cabina de votare  membrii comisiei au sesizat lipsa părţii de cauciuc a ştampilei.

Din declaraţia femeii a reieşit faptul că partea de cauciuc a ştampilei este posibil să fi rămas lipită pe buletinul de vot şi introdusă în urnă cu acesta.

Preşedinta secţie de votare a precizat că procesul de votare nu a fost întrerupt, iar pe parcursul votării s-a mai petrecut un incident asemănător, însă, de data aceasta, partea cauciucată a ştampilei a fost recuperată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe