Securistul Zaremba face presiuni prin presă pentru o decizie favorabilă PCC în justiţie

miercuri, 18 noiembrie 2009

• După ce Curtea de Apel Bucureşti a dat dreptate SC Oltchim SA şi statului român,

Securistul Zaremba face presiuni prin presă pentru o decizie favorabilă PCC în justiţie

În urmă cu două luni, oamenii lui Wojciech Zaremba de la Petro Carbo Chem SE (acţionarul minoritar de la SC Oltchim SA) au depus două cereri de suspendare a aprobării emiterii unei garanţii în valoare de 49,6 milioane euro, care ar urma să fie emisă de către Eximbank în favoarea SC Oltchim SA. Garanţia este necesară asigurării finanţării achiziţiei, reviziei şi repornirii activităţii de petrochimie de la Petrom SA Sucursala Arpechim Piteşti precum şi pentru capital de lucru. Aceste cereri au fost formulate în contradictoriu cu Comitetul Interministerial de Finanţări Garanţii şi Asigurari (CIFGA), Eximbank, Ministerul Finanţelor Publice şi SC Oltchim SA.

Numai că prin Decizia Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal din data de 10.11.2009, pronunţată în dosarele 7868/2/2009 şi 9364/2/2009, conexate la acest termen, a fost respinsă cererea acţionarului PCC SE de suspendare a aprobării emiterii unei garanţii în valoare de 49,6 milioane euro, care ar urma să fie emisă de către Eximbank în favoarea SC Oltchim SA.

Nemulţumită de această decizie, conducerea companiei PCC SE a declarat recurs la această decizie a Curţii de Apel Bucureşti, recurs care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În paralel, Wojciech Zaremba de la Petro Carbo Chem SE face presiuni prin unele ziare locale şi centrale în vederea influenţării deciziei în justiţie în favoarea acţionarului minoritar de la SC Oltchim SA. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe