Traian Băsescu - Miting Brăila

duminică, 15 noiembrie 2009

Traian Băsescu - Miting Brăila

Mircea Geoană nu va câştiga, oricât şi-ar face injecţii cu sondaje Insomar

„Mircea Geoană nu va câştiga, oricât şi-ar face injecţii cu sondaje Insomar. Acestea sunt ca injecţiile cu apă distilată, pot să ajungă în inimă şi să mori. Mircea Geoană riscă să ajungă un cadavru politic dacă se lasă în continuare manipulat de Ion Iliescu, Hrebenciuc, Voiculescu, Vanghelie şi ceilalţi”, le-a spus preşedintele Traian Băsescu simpatizanţilor prezenţi la mitingul de la Brăila.

„Dacă ei cred că păcălesc populaţia cu televizorul şi cu Mircea Geoană, se înşeală. Mai sunt 11 zile şi populaţia va vota. Cum vor explica diferenţa de 10-15 procente dintre sondaje şi rezultatele votului?”, se întreabă preşedintele Băsescu. „Nu sunt în competiţie cu Mircea Geoană. Mircea Geoană nu e competitor. Eu sunt în competiţie cu cei din spatele lui. Vă pot spune sigur că o sa-i bat pe toţi la un loc”, le-a promis preşedintele simpatizanţilor lui.

Traian Băsescu a explicat amănunţit brăilenilor de ce este necesară modernizarea şi flexibilizarea statului: „29% din bugetul României se cheltuieşte cu aparatul de stat. Unul uriaş. În ţările din UE, cheltuielile sunt între 12 şi 14 %.”. În această diferenţă e cheia problemei, crede preşedintele, în reducerea costurilor statului şi eliberarea de resurse pentru alte priorităţi, adică bani pentru salarii, pensii, pentru educaţie şi sănătate, pentru infrastructură.

Iar Parlamentul nu se poate sustrage de la restructurarea instituţiilor statului. Traian Băsescu a mai spus că 14 state europene au parlament unicameral, iar cele 13 state din Europa cu parlament bicameral sunt state federale sau care au în componenţă regiuni cu autonomie ridicată, ceea ce nu este cazul în România, stat naţional, unitar şi indivizibil, potrivit Constituţiei. În aceste ţări, camera superioară se ocupă de landuri şi de regiuni, iar atribuţiile nu se suprapun cu cele ale camerei inferioare.

În afara costurilor uriaşe, preşedintele a reamintit de statul-povară din punct de vedere al birocraţiei, care umileşte cetăţenii, le cheltuie timpul pentru a-şi justifica existenţa. Potrivit lui Traian Băsescu, în structura actuală, statul poate ajunge nu doar să mănânce o importantă parte din resursele proprii, dar poate să mănânce şi din banii europeni. Statul e acum un patron foarte corect, care plăteşte la timp salarii şi pentru aparatul care-i trebuie, şi pentru clientela politică. Dar asta nu-i corect faţă de mediul privat şi faţă de români, a concluzionat Traian Băsescu.

Preşedintele le-a spus brăilenilor şi de ce România nu are un guvern: „Nimic nu justifică ca în perioade de criză să refuzi două guverne şi să-l trînteşti pe al treilea. Dar asta arată cât de puternice sunt interesele aflate în joc, interesele celor aflaţi în spatele candidaţilor şi ale liderilor de partid din coaliţia antireformistă. Ei au vrut ca pe presiune mediatică să accept un premier impus de ei, altfel un om foarte respectabil, dar naiv, neobişnuit cu mizeriile politicii de la Bucureşti, prin care, ulterior să anuleze referendumul.

Vor ca, prin act normativ, fie să suspende referendumul, fie să-l amâne. Vor ca în spatele acestui premier să privatizeze ce-a mai rămas de privatizat în această ţară. Ei n-au înţeles ce a fost în sufletul meu. Aproape cinci ani am reuşit să rezist presiunilor politice şi mediatice, şi acum, în ultima lună, să fac un astfel de compromis? Au făcut o socoteală atât de greşită şi am convingerea că vor deconta asta pe 22 noiembrie Le spun aici, în faţa dumneavoastră că pentru ei privatizările s-au terminat”.

Preşedintele a insistat pe ideea de patriotism, distingându-l de naţionalism, ca valoare ce trebuie recâştigată de români. Prin valorizarea patriotismului, putem recâştiga alte valori uitate, precum solidaritatea şi echitatea, valori care ne-ar face mult bine, ca popor, este de părere preşedintele. „Nu există stat care să se autoflageleze mai mult ca România”, a spus Traian Băsescu, adăugând că respectul şi dragostea pentru valorile naţionale şi însemnele statului ne-ar vindeca de multe din bolile noastre de suflet.

Biroul de presa PDL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe