Inundaţii de proporţii la Brezoi

duminică, 15 noiembrie 2009

Inundaţii de proporţii la Brezoi

Aproximativ zece familii care locuiesc în apropierea râului Şindrila din oraşul Brezoi au anunţat autorităţile cu privire la faptul că apele pluviale provenite de pe dealurile din împrejurimi nu îşi mai urmează cursul spre albia cursului de apă şi se strâng în gospodării. De câteva zile, membrii celor zece familii încearcă din răsputeri să scoată apa din curţi şi din magazii, pentru a nu permite umezelii excesive să afecteze structura construcţiilor.

În ajutorul cetăţenilor au venit şi angajaţii ISU Vâlcea, dar şi salariaţii ADP Brezoi, care au reuşit să scoată cu ajutorul pompelor câteva mii de litri de apă de pe proprietăţile oamenilor. Cu toate eforturile pompierilor, apa a continuat să se strângă în curţile localnicilor, făcând inutile intervenţiile acestora. „Vom continua să scoatem apa din beciuri şi din magazii, cel puţin pentru a permite oamenilor să-şi salveze câte ceva din agoniseală. Din păcate, dacă ploile nu vor înceta, apa se va strânge din nou în această zonă, din motive care ţin în principal de structura solului”, spune primarul Robert Schell.

Potrivit acestuia, acumulările de apă din gospodăriile aflate în apropierea Văii Şindrilei sunt posibile din cauza faptului că râul şi-a schimbat de câţiva ani cursul, formând în subteran un nou circuit. Din cauza acestui fenomen, pânza freatică din subteran a suprasaturat solul cu apă, permiţând astfel apelor pluviale să se acumuleze la suprafaţă, în cantităţi considerabile. Reprezentanţii administraţiei locale spun că problema poate fi rezolvată numai în timp, după realizarea unui proiect complex care se va ridica la aproximativ 16 miliarde de lei vechi.  (A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe