Transport european în Râmnicu Vâlcea

miercuri, 11 noiembrie 2009

Transport european în Râmnicu Vâlcea

    Operatorul de transport public din Râmnicu Vâlcea, SC ETA SA, a primit pentru o perioadă de 2 săptămâni, în mod gratuit pentru probe şi teste, un nou model de autobuz urban marca “ISUZU Citimark”, toate cheltuielile ocazionate de exploatarea autobuzului, mai puţin cele cu combustibilul, fiind   suportate de firma importatoare, SC Anadolu Automobil Rom SRL. Autobuzul, numit in limbaj curent “midibuz”, datorita capacităţii şi dimensiunilor sale (23 locuri pe scaune, 9 m), va fi utilizat pe traseul de microbuze A, Complex Hermes – Muzeul Satului Bujoreni, strabătând astfel cea mai aglomerată arteră a municipiului, Calea lui Traian. La sfârşitul perioadei, rezultatele testelor vor fi publicate în doua reviste de specialitate, TRANZIT şi CARGO.

    Acest model de autobuz urban reduce semnificativ costurile operaţionale datorită noului tip de motor amplasat în spate care functionează cu un consum  redus de combustibil. Citimark oferă un confort sporit pasagerilor având interiorul foarte spaţios, uşi mari şi fiind prevăzut cu podea joasă în dreptul celei de-a doua uşi pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi. Motorul cu niveluri de zgomot şi de emisii de dioxid de carbon foarte reduse este produs de cel mai mare constructor de motoare Diesel, Isuzu Motors Ltd, şi dezvoltă 210 CP. Autobuzul poate transporta până la 72 de pasageri în funcţie de modul de dispunere al scaunelor.

    Citimark a trecut cu success toate testele de siguranţă realizate în faimosul centru de testare din Idiada, Spania. Citimark dispune de certificare germană, ABS-ul, ASR-ul şi frânarea pe discuri faţă-spate fiind dotări standard ale acestui autobuz. Este foarte silenţios şi foarte confortabil, suspensiile pneumatice faţă-spate asigurând o călătorie confortabilă. Constructorii s-au gandit şi la confortul şoferului, astfel totul este la vedere şi foarte uşor accesibil datorită dispunerii ergonomice a comenzilor şi instrumentelor de bord.

    ”Împrumutul” de care cetăţenii municipiului, prin intermediul SC ETA SA, beneficiază pentru o perioadă de două săptămâni este rezultatul investiţiilor şi angajamentelor administraţiei locale a Râmnicului de a promova un transport la standarde europene, cu reducerea semnificativă a poluării.
    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe