Zonele populate de romi, în atenţia poliţiei

duminică, 8 noiembrie 2009
Alegeri prezidenţiale

Zonele populate de romi, în atenţia poliţiei

Oamenii legii, alături de reprezentanţii instituţiilor abilitate din judeţul Vâlcea au demarat de săptămâna trecută „Campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor împotriva fraudelor electorale şi modalitatea de comunicare în timpul desfăşurării alegerilor”. Aceştia au încercat să îi informeze pe oameni că orice încălcare a prevederilor legale va fi sancţionată şi că votul ilegal înseamnă închisoare. Până acum, în judeţul Vâlcea, potrivit declaraţiilor şefului Poliţiei Vâlcea, comisarul şef Nicolae Sărdărescu, nu au fost incidente majore. 
„Am avut doar şase reclamaţii, toate legate de bannere distruse. Toate au fost soluţionate şi s-a demonstrat că multe dintre materialele electorale fuseseră distruse de vânt sau de maşinile de mare tonaj. Până în prezent nu au existat alte incidente”, spune Sărdărescu. Acesta este însă convins că, pe măsură ce alegerile se apropie, vor apărea cu siguranţă şi alte probleme, presiunea fiind una foarte mare. Chiar dacă au existat zvonuri că în judeţ campania electorală se reduce la tot felul de oferte de mită, poliţiştii nu s-au autosesizat în nici un caz până acum.
Foile de parcurs ale şoferilor, verificate la sânge
Oamenii legii au identificat deja zonele fierbinţi ale judeţului Vâlcea unde trupe speciale vor monitoriza şi vor aplana eventualele tensiuni care pot apărea în ziua votului. Şeful Poliţiei Vâlcea a mai declarat că aceste  zone fierbinţi sunt mai ales cele unde există o comunitate mare de romi, precum Vaideeni, Valea lui Stan, Bălceşti sau Câineni. Sărdărescu susţine totuşi că, până în prezent, nu au fost identificate decât zone de risc minim. „Cunoaştem aceste puncte fierbinţi de la alegerile anterioare. 
Acolo au avut loc tensiuni, conflicte şi mituiri. Vom monitoriza activitatea şi pe 22 noiembrie, dar şi la 6 decembrie, cu ajutorul mascaţilor”, spune comisarul şef al IPJ Vâlcea. De asemenea, oamenii legii vor urmări foile de parcurs ale şoferilor de autobuze, autocare şi microbuze, pentru a împiedica turismul electoral. Acţiunea se va desfăşura în colaborare cu Autoritatea Rutieră Română, iar în judeţul Vâlcea vor exista 16 filtre. 
„În ziua votului,  controlul traficului auto va fi intensificat. Vom urmări foile de parcurs ale şoferilor de autobuze şi microbuze, destinaţii, orele la care ar trebui să ajungă şi dacă au un traseu turistic. Vom face un fel de păienjeniş pentru a preveni turismul electoral. Mai mult de atât nu ştiu ce am putea să facem”, a declarat Nicolae Sărdărescu. În acest sens, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a conceput un plan de acţiune, de comun acord cu Autoritatea Română Rutieră, care constă în organizarea a 16 filtre în intersecţiile importante, menite se preîntâmpine turismul electoral. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe