Viceprimarul din Pesceana l-a snopit în bătaie pe fostul prieten al fiicei sale

duminică, 8 noiembrie 2009

Viceprimarul din Pesceana l-a snopit în bătaie pe fostul prieten al fiicei sale

Anda Vlad

Ionel Zăuleţ, viceprimarul din comuna vâlceană Pesceana este cercetat de poliţişti, împreună cu mai multe persoane, după ce a participat, în urmă cu câteva săptămâni, la o bătaie generală, care s-a lăsat cu şi mai multe zile de îngrijire medicală şi certificate medico-legale. Fiica viceprimarului comunei Pesceana, Roxana Zăuleţ, în vârstă de 16 ani, împreună cu prietenul ei, Mugurel Nedeluţ au plecat la cumpărături în localitatea Glăvile. La ieşirea din magazin, cei doi s-au întâlnit cu fostul prieten al Roxanei, Alin Popa, de 28 de ani, care se pare că i-ar fi agresat pe tineri, împreună cu încă un amic, Iulian Popa, de 24 de ani din Râmnicu Vâlcea.

În loc să anunţe Poliţia, Mugurel şi Roxana şi-au sunat părinţii. Tatăl Roxanei, nimeni altul decât viceprimarul din Pesceana, Ionel Zăuleţ, împreună cu tatăl lui Mugurel, înarmaţi cu un par, s-au întâlnit cu agresorii pe drum şi s-au luat la bătaie. Toţi şi-au procurat apoi certificate medico-legale, cu care s-au prezentat la Poliţie. În prezent, se efectuează cercetări asupra viceprimarului Ionel Zăuleţ, precum şi asupra lui Alin şi Iulian Popa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe, iar faţă de Ioan Nedeluţ, sub aspectul săvârşirii aceleaiaşi infracţiuni, la care se adaugă şi cea de distrugere. Soluţia finală va fi dată de procurorii care instrumentează cazul.

Bătuţi cu coada de mătură

Totul a început atunci când viceprimarul a fost sunat de o cunoştinţă, care i-a spus că fiica sa, în vârstă de 17 ani a fost bătută crunt de câţiva indivizi şi zace inconştientă pe stradă, în comuna Glăvile. Conform declaraţiilor ulterioare ale tinerei, cei doi agresori ar fi acostat-o şi ar fi lovit-o atât pe ea, cât şi pe prietenul acesteia, în faţa unui magazin din comuna Glăvile. alertat de vestea primită, Ionel Zăuleţ s-a urcat în autoturismul personal şi a pornit urgent spre locul indicat. De asemenea, prietenul fiicei sale şi-a sunat tatăl, care a procedat în acelaşi mod. Pe drum însă, cei doi părinţi s-au întâlnit cu persoanele care i-ar fi agresat pe cei doi tineri şi au încercat să le ceară explicaţii cu privire la incident.

Totul a degenerat însă rapid, discuţiile transformându-se în scurt timp într-o bătaie în adevăratul sens al cuvântului. „Am început să le reproşez şi să le cer explicaţii cu privire la bătaia luată de fiică-mea. Am schimbat câteva replici destul de dure, dar nu intenţionam în nici un caz să încep o bătaie. Totul a degenerat rapid, cei doi tineri lovindu-mă chiar de câteva ori”, îşi aminteşte Ionel Zăuleţ. În scurt timp, la faţa locului au apărut şi fiica viceprimarului, Roxana, însoţită de prietenul ei, Mugurel. Aşa cum spune Ionel Zăuleţ, fiica sa avea urme proaspete de lovituri, avea arcada spartă, iar prietenul acesteia se afla într-o stare destul de gravă în urma loviturilor primite.

Potrivit acestuia, bătaia care a urmat a durat mai puţin de un minut, iar, după un schimb de pumni şi palme împărţite „generos” de cele două tabere, participanţii la scandal au propus unanim să-şi continue disputa într-un mod ceva mai civilizat, la sediul poliţiei. Viceprimarul a recunoscut, de asemenea, că, în vâltoarea momentului, cei doi agresori au fost loviţi peste mâini de tatăl prietenului fetei cu o coadă de mătură pe care o avea în maşină. Alesul a explicat şi faptul că,  încercând să se apere, ar fi apucat să îi lovească şi el pe cei doi tineri. „Ţinând cont de funcţia pe care o deţin la Primăria Pesceana, am încercat să evit cât de mult producerea unui scandal. Tot ce am făcut a fost să cer explicaţii cu privire la bătaia primită de fiica mea şi, mai apoi, din cauza atitudinii violente a celor doi agresori, am încercat să mă apăr de loviturile lor”, continuă Ionel Zăuleţ.

Dosare pentru toţi

Ajunşi la sediul Poliţiei Pesceana, participanţii la bătaie şi-au povestit pe rând variantele, lăsându-i practic pe poliţişti să decidă cine sunt cei care se fac vinovaţi de declanşarea incidentului. Viceprimarul Zăuleţ spune că nu cunoaşte exact motivul pentru care fiica sa şi prietenul acesteia ar fi fost bătuţi de cei doi tineri din Glăvile, însă bănuieşte că aceştia au fost „tocmiţi” să ducă la îndeplinire un ordin clar. „Fiica mea a mai avut probleme cu aceşti tineri, care nu o dată au urmărit-o şi i-au ameninţat prietenul.

Cei doi tineri sunt prieteni apropiaţi ai unui fost prieten al Roxanei, care este destul de periculos şi care vrea cel mai probabil să se răzbune. Câţiva dintre cei care au urmărit-o pe fata mea sunt, de asemenea, foarte periculoşi şi au mari probleme cu legea.

În urmă cu 3-4 ani aceştia au fost implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia a murit un om”, precizează viceprimarul. Potrivit declaraţiilor sale, cu o zi înainte de producerea incidentului în care a fost implicat direct, unul dintre tinerii amintiţi i-a urmărit cu maşina pe fiica viceprimarului şi pe prietenul acesteia şi i-ar fi agresat chiar în faţa locuinţei. Viceprimarul spune că a fost nevoit să intervină pentru a împiedica un incident grav. În prezent, toate cele şase persoane implicate în evenimentele din 18 septembrie a.c. au depus plângeri, dosarele lor fiind cercetate de Poliţia Drăgăşani.

Astfel, viceprimarul Ionel Zăuleţ şi cei doi tineri care i-ar fi agresat fiica sunt cercetaţi pentru lovire, iar tatăl prietenului acesteia este cercetat pentru lovire şi distrugere, dat fiind că în timpul evenimentelor, bărbatul ar fi lovit şi maşina agresorilor.        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe