ION CîLEA NU STRâNGE DE GâT, STRâNGE DE TESTICULE

duminică, 8 noiembrie 2009

ION CÎLEA NU STRÂNGE DE GÂT, STRÂNGE DE TESTICULE

Gheorghe Smeoreanu

În comuna vâlceană Guşoeni au avut loc, în urmă cu o săptămână, alegeri parţiale pentru funcţia de primar rămasă vacantă. Prin comună, a circulat zvonul că, în noaptea de dinaintea scrutinului, preşedintele Consiliului Judeţean şi totodată al PSD, Ion Cîlea, s-ar fi dus acasă la şeful de post Gheorghe Iordache şi l-ar fi strâns de gât pe motiv că nu vrea să ia nişte declaraţii unor cetăţeni care ar fi primit bani pentru vot de la PDL. Iordache a pretextat că e noapte, că nu are mandat, iar Cîlea ar fi făcut o criză de nervi şi i-ar fi sărit cu mâinile la beregată. "Ziarul de Vâlcea" a titrat a două zi: "Ion Cîlea l-a strâns de gât pe şeful de post din Guşoieni".
Dintre argumentele găsite de ziarişti precum că aşa stau lucrurile, câteva sunt imbatabile. UNU. Cîlea a fost în acea noapte în Guşoieni. DOI. Cîlea recunoaşte că a alertat poliţia şi, văzând că nu i se ascultă ordinele, a chemat jandarmii, care s-au prezentat la comandă. TREI. ŞEFUL DE POST A CHEMAT SALVAREA ŞI S-A INTERNAT ÎN ACEA NOAPTE LA SPITALUL DIN DRAGĂŞANI.
Mai ales acest ultim argument pare decisiv. El se încadrează în logica a ceea ce povestesc oamenii prin sat. Desigur că Ion Cîlea neagă totul, iar şeful Poliţiei Vâlcea afirmă că a făcut o anchetă şi...nimic. Probabil ameninţat, majurul Iordache zice că s-a internat că se simţea rău. De ce se simţea rău ? Pur şi simplu...Iar acum vine bomba.
Fără să i se ceară vreun document oficial, Poliţia Vâlcea trimite la redacţia "Ziarului de Vâlcea" o adresă, cea din fotografie, în care se spune că Iordache a fost internat "datorită unor afecţiuni de altă natură" decât cele la care ar fi făcut referire ziarul. Numai că ziarul nu a afirmat niciodată că şeful de post s-ar fi internat din cauză că a fost strâns de gât. A strânge de gât are un sens propriu, dur, precum şi mai multe sensuri moi sau figurate. Când eşti strâns de gât la figurat, poţi face o criză de inimă, o stare de lipotimie, se poate declanşa o criză pe fondul unei boli cronice. Nu trebuie să fii doctor ca să înţelegi aşa ceva.
Şeful Poliţiei Vâlcea a fost numit politic. Există argumente în acest sens, pe care nu le mai amintim aici. Comandantul Nicolae Sărdărescu încearcă să îl apere pe Cîlea şi emite un document fără să i se fi cerut aşa ceva. Adresa din facsimil are şi ea un rost: să constituie probă la dosar în procesul de calomnie pe care Cîlea spune că îl va deschide directorului ziarului, Tiberiu Pârnău. Probabil că în urma micii noastre demontări nu îl va mai deschide, totuşi. Fiindcă dacă ar face acest lucru poate că s-ar dovedi că Ion Cîlea nu strânge poliţiştii de gât, dar ar sări în ochi că îi strânge de testicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe