BOGDAN PISTOL TREBUIE SĂ PLECE !

duminică, 8 noiembrie 2009
BOGDAN PISTOL TREBUIE SĂ PLECE !
Gheorghe Smeoreanu
Cred în continuare că liberalul Bogdan Pistol este cel mai dotat pentru politică dintre toţi oamenii de 30-40 de ani din judeţul Vâlcea. Mai cred că pentru a lucra în politică Bogdan Pistol a riscat mult, a făcut destule sacrificii şi a cheltuit bani şi energie cu care ar fi putut face orice altceva. Nu este exclus să i se reproşeze, de către cine are dreptul să o facă, faptul că pune politica mai presus de alte valori ale vieţii personale.
Discutăm adeseori despre necesitatea ca tinerii să se implice în democraţie, să ia pe cont propriu anumite demersuri importante pentru comunitate. Dincolo de bârfele provinciei, trebuie să recunoaştem că Bogdan Pistol face acest lucru. Chiar dacă alţii nu cu mult mai "bătrâni" decât el au reuşit să deţină funcţii de rezonanţă, Pistol rămâne cea mai importantă voce a generaţiei sale într-un judeţ cu personalitate pe scena politică a provinciei.
Putem scrie pamflete suculente despre situaţiile bizare în care politica provincială îl pune pe Bogdan Pistol. El lucrează cu o presă de provincie, cu o echipă aşijderea. Nu avea cum să nu ajungă la un fel de numitor comun cu mediul în care trăieşte. Chiar când se cufundă în context, Bogdan Pistol rămâne totuşi identificabil, semn că are vocaţie. Oricât de fals sună uneori declaraţiile sale şi oricât de stupidă apare câteodată imaginea sa în presă, Pistol rămâne el însuşi, ceea ce este de admirat la oricine reuşeşte această performanţă. Fără îndoială că Bogdan Pistol poate fi omul de referinţă pentru Vâlcea primei jumătăţi a acestui secol. La fel de bine, se poate prăbuşi. 
Totul depinde de deciziile lui Bogdan Pistol. Dacă va continua să pierdă vremea prin Râmnic, va învăţa că nimeni nu e profet în ţara lui şi va căpăta aerul cenuşiu al tuturor celorlalţi. Dacă se va mulţumi cu un chenar în gazetele care se citesc mai mult între gazetari, va plăti acel preţ pe care vanitatea îl cere tuturor. Dacă va vrea să fie stâlp de cafenea, îl va vota doar cafeneaua.
Bogdan Pistol trebuie să plece.Să plece şi să se întoarcă. O calătorie în jurul lumii, un doctorat în ştiinţe politice la o universitate serioasă, o carte frumoasă, asta trebuie să facă de urgenţă Bogdan Pistol. Pentru asta e nevoie de cel mai mare sacrificiu, acela al renunţării la poziţia obţinută azi, pentru una mai semnificativă şi mai plină de conţinut în viitor.
Va avea această putere ? Nu ştiu. Dacă nu o va avea, nu merită nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe