Prefectul cere suspendarea din funcţie a şefului Poliţiei Vâlcea

miercuri, 4 noiembrie 2009

Prefectul cere suspendarea din funcţie a şefului Poliţiei Vâlcea

Petre Ungureanu, prefectul judeţului Vâlcea, a luat atitudine în legătură cu incidentele, care au perturbat procesul electoral duminică, 1 noiembrie, în localitatea Guşoeni. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a constatat la faţa locului că preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a încălcat legea electorală.

De asemenea, Petre Ungureanu a transmis o adresă la Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin care a solicitat suspendarea din funcţie a şefului Poliţiei Vâlcea, comisarul şef Nicolae Sărdărescu, care s-a dovedit a fi părtinitor în ceea ce priveşte tratamentul aplicat celor două partide înscrise în cursa electorală. Mai precis, Sărdărescu  a acţionat la Guşoeni, ca un veritabil subordonat politic al pesedistului Cîlea, căruia i-a urmat ordinele fără crâcnire.

Prefectul Petre Ungureanu a declarat în ziua votului: „Deplasarea s-a dovedit cu atât mai necesară, cu cât, în timpul nopţii precedente, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi în acelaşi timp al organizaţiei judeţene PSD, Ion Cîlea, însoţit de o echipă de partid, se pare că a exercitat presiuni asupra şefului postului de poliţie, Gheorghe Iordache. Ca urmare, acesta a fost nevoit să se interneze în spitalul municipiului Drăgăşani. Pe fondul confruntării electorale dintre candidatul PSD, Concioiu Nicolae, şi cel al PD-L, Ioana Ion Remus, am asistat astăzi la momente jenante, în timpul cărora am constatat că forţele de ordine au fost complet depăşite de situaţie.

Astfel, deşi preşedintele Secţiei de votare nr.2 Guşoianca dispusese în scris măsuri de îndepărtare a cetăţenilor din faţa secţiei până la 300m, potrivit prevederilor art.80 alin.1 din legea nr.67/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele CJ Vâlcea a refuzat să se  conformeze. Mai mult, preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a făcut uz de funcţia sa publică pentru a-i intimida pe cei însărcinaţi cu punerea în aplicare a dispoziţiei preşedintelui secţiei de votare.“

Menţionăm că refuzul de a se conforma al preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea constituie contravenţie, potrivit art.104 al legii amintite, iar confom art.105 se sancţionează cu amendă de la 2200 la 3000 lei. Contravenţia se constată şi se sancţionează de către poliţişti. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe