Constantin Rotaru, un socialist pentru Cotroceni cu venituri capitaliste

miercuri, 28 octombrie 2009

Un vâlcean candidează la Preşedinţia României

Constantin Rotaru, un socialist pentru Cotroceni cu venituri capitaliste

După mai mulţi ani în care a stat pe „tuşa” vieţii publice, Constatin Rotaru vânează acum cea mai înaltă funcţie în stat – Preşedinţia României –, acesta fiind propus candidat de către Partidul Alianţa Socialistă. Pentru campania la preşedinţie, Constantin Rotaru a reuşit să strângă 242.606 de semnături de susţinere.

La capitolul avere, Rotaru a trecut trei terenuri agricole, trei apartamente - două în Bucureşti şi unul în Râmnicu Vâlcea. Rotaru datorează unei bănci 20.000 de euro, iar anul trecut a câştigat din salariul de administrator la Rotarexim 13.724 lei, adică puţin peste 3.000 euro. Din dividende s-au mai adunat 48.669 lei, echivalentul a peste 11.000 euro.

Constantin Rotaru s-a născut la data de 23 iulie 1955, în satul Lăunele de Jos din comuna Dănicei. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Bucureşti, apoi un masterat în Economie şi tehnici de comunicare economică. A lucrat ca şef de secţie la Asociaţia Economică Intercooperatistă de Producţie Industrială din Vitomireşti, preşedinte al Cooperativei de Producţie, Achiziţie şi Desfacerea Mărfurilor din Dănicei, şi apoi ca şeful al Atelierului de Producţie Serigrafica din cadrul Întreprinderii de Producţie, Prestări şi Construcţii din Râmnicu Vâlcea.

În anul 1977 a devenit membru al Partidului Comunist Român. În 1990 devine membru al Partidului Socialist al Muncii (PSM) şi preşedinte al Comitetului Judeţean Vâlcea al PSM. În legislatura 1992-1996, a fost ales în funcţia de deputat de Vâlcea, pe listele PSM. În această calitate, a fost membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

În această perioadă, este ales ca membru al Comitetului Director al PSM (din 1992), iar în (1995) este ales membru al Biroului Executiv şi vicepreşedinte al PSM. Pe 5 aprilie 2004, este ales preşedinte al Partidului Alianţa Socialistă (PAS), iar apoi este ales membru al Consiliului Preşedinţilor în Partidul Stânga Europeană. Rotaru a candidat în 2007 la alegerile parlamentare pentru Parlamentul European. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe