Angajaţii primăriilor falimentare vor protesta în faţa Consiliului Judeţean

duminică, 25 octombrie 2009

Angajaţii primăriilor falimentare vor protesta în faţa Consiliului Judeţean

Angajaţii din Primăria Runcu vor ieşi luni în stradă, pentru a protesta. Cei 14 angajaţi împreună cu primarul Maria Dina susţin că nu mai faţă cheltuielilor  şi vor să îi ceară socoteală preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea. Doi dintre angajaţii de la Runcu au făcut deja greva foamei o zi întreagă. Primarii liberali ameninţă că vor organiza un protest de amploare, la care se vor alătura şi democrat-liberali sau pesedişti nemulţumiţi că nu primesc fonduri. Primarul comunei Runcu, Maria Dina a declarat că, deşi a încercat să înţeleagă actuala situaţie, niciodată nu au existat probleme financiare la acest  nivel.

Edilul din Runcu susţine că angajaţii nu şi-au mai primit salariile din luna mai a acestui an, iar taxele şi impozitele venite de la localnici nu acoperă deficitul înregistrat de ceva timp de primărie. Angajaţii susţin că nu mai suportă această situaţie şi sunt gata să protesteze luni în faţa Consiliului Judeţean pentru a primi fonduri. „Lucrez de foarte mult timp în administraţie, dar niciodată nu ne-am confruntat cu astfel de probleme.Am cerut bani prin tot felul de adrese la Consiliul Judeţean dar nu am fost ajutaţi.

Îmi pare rău că s-a ajuns în această situaţie. Administraţia locală a primit un buget inexistent la începutul anului şi, din luna mai, toţi salariaţii împreună cu mine nu ne-am mai luat salariile”, a spus  primarul din comuna vâlceană Runcu. Un protest de amploare este anunţat de primarii liberali, tot mai nemulţumiţi de faptul că primăriile pe care le conduc au foarte multe datorii. Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican a declarat că la acest protest se vor alătura chiar şi primari PSD sau PD-L. „Această situaţie nu se întâlneşe numai la Runcu. În comuna Mitrofani este exact la fel. Din luna mai nu şi-au mai primit drepturile salariale.

Toată administraţia publică locală este în colaps. Dacă Guvernul şi Consiliul Judeţean nu vor lua măsuri, există posibilitatea ca administraţiile locale să nu mai poată furniza servicii locuitorilor. Se va organiza în scurt timp un protest al primarilor din judeţul Vâlcea faţă de modul în care Consiliul Judeţean şi Guvernul înţeleg să trateze administraţia publică locală. Va fi îndreptăţit, pentru că nu putem să ne batem joc. Guvernul a dus la faliment întreaga administraţie, nu numai cea liberală”, a spus Buican. Acesta susţine că a stat de vorbă cu primari PSD şi PD-L, care s-au plâns că mai rău decât acum nu a fost niciodată şi care regretă Guvernarea Tăriceanu. (A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe