Ajutor pentru USG, cu riscul falimentării CET Govora?!

duminică, 25 octombrie 2009

A înnebunit lupul! Idei năstruşnice marca prefectului „Catastrofă“ Ungureanu:

Ajutor pentru USG, cu riscul falimentării CET Govora?!

Prefectul Petre Ungureanu are idei destul de năstruşnice în privinţa economiei vâlcene. El afirma recent că va încerca să obţină pentru USG, o scădere a preţului gigacaloriei, acţiune care presupune sabotarea financiară a societăţii CET-Govora. Prefectul şi-a motivat gestul prin salvarea de la şomaj a angajaţilor de la Uzinele Sodice Govora, ca urmare a unor posibile disponibilizări practicate de patronii polonezi, din cauza procesului pierdut cu fostul director al societăţii Florin Bălan. Fostul director a câştigat, în instanţă, 21 de miliarde de lei vechi şi a mai cerut încă 20 de miliarde, cheltuieli de judecată, sumă care face obiectul unui alt proces aflat pe rol.

Enervaţi de pierderea provocată de fostul director, polonezii au hotărât să-şi diminueze cheltuielile printr-un artificiu economic: au cerut autorităţilor judeţului scăderea preţului gigacaloriei furnizate de societatea vâlceană CET Govora. În momentul în care au văzut că preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, refuză să arunce CET-ul în faliment în favoarea USG, polonezii au lansat ameninţări cu manifestaţii publice de protest prin intermediul liderilor de sindicat. Prefectul Ungureanu a fost singurul care a reacţionat la acest tip de presiune şi a declarat că va negocia o scădere a preţului gigacaloriei în favoarea polonezilor, cu riscul de a băga CET-ul în faliment: „40% din cheltuielile USG sunt pe energie.

Polonezii au investit foarte mult acolo şi acum sunt pe pierdere. Trebuie să le oferim un ajutor. M-am hotărât să-i iau de mână pe preşedintele Consiliului Jideţean, Ion Cîlea, şi pe Mihai Bălan, directorului CET-ului şi să ajungem la o înţelegere, să reducem preţul gigacaloriei oferite USG. Dacă nu facem acest lucru, riscăm să avea probleme sociale grave acolo, pentru că firma poloneză va fi obligată să facă disponibilizări pentru reducerea costurilor." Prin acceptarea acestei propuneri, CET-ul ar fi obligat totuşi să meargă pe pierdere şi să-şi arunce în şomaj proprii salariaţi, în favoarea polonezilor de la USG. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe