S-a modificat regulamentul Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân

miercuri, 21 octombrie 2009

• La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea,

S-a modificat regulamentul Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân

Prin Hotărârea nr. 293, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a decis completarea HCL nr. 290/2009 referitoare la modificarea regulamentului privind funcţionarea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, aflaţi pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 334/182/2008. Astfel, s-a decis competarea regulamentului cu următorul alineat: „Persoanele care predau câinii vor fi recompensate cu suma de 50 de lei pentru fiecare câine adult şi 20 de lei pentru fiecare căţel până la vârsta de trei luni, sume reprezentând contraprestaţia efortului de a prinde, transporta şi preda câinii fărâ stăpân. Aprecierea vârstei căţeilor va fi făcută de către medicul veterinar, angajat al Direcţiei Administrării Domeniului Public”. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 290/2009 au fost stabilite anumite măsuri cu privire la capturarea câinilor fără stăpân de către alte persoane decât cele angajate în cadrul Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, procedura de preluare a câinilor şi de decontare a contraprestaţiei urmând a se desfăşura în baza unor reguli, stabilite prin decizia directorului Direcţiei Administrării Domeniului Public. Însă, în activitatea de aplicare a acestei hotărâri se întâmpinau dificultăţi în sensul speculării de unele persoane a prevederilor acesteia (la adăpostul pentru câini amenajat la Feţeni, fiind aduşi chiar şi căţei de câteva zile), iar scopul lor este acela de a beneficia de suma de 50 de lei, reprezentând contraprestaţia acestei activităţi, şi nu de a rezolva problema câinilor fără stăpân de pe raza municipiului.

 

Recent, consilierii locali au modificat regulamentul privind funcţionarea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, aflaţi pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea. Concret, s-au intridus următorele modificări: câinii fără stăpân pot fi capturaţi şi de către alte persoane, cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Râmnicu Vâlcea, şi predaţi Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân; capturarea câinilor fără stăpân şi transportul acestora se vor face în conformitate cu prevederile prezentului regulament; predarea câinilor fără stăpân se va face la Adăpostul pentru câini amenajat la Feţeni, pe baza actelor de identitate ale persoanelor care predau câinii şi a unui proces-verbal, încheiat între persoanele respective şi reprezentantul Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân;

 

gestionarea în continuare a câinilor fără stăpân, predaţi conform prezentului aticol, se va face conform acestui regulament; persoanele care predau câinii în baza prezentului articol vor fi compensate cu suma de 50 de lei pentru fiecare câine predat, sumă reprezentând contraprestaţia efortului de a prinde, transporta şi preda câinii fărâ stăpân; procedura de preluare a câinilor fără stăpân de la alte persoane decât cele angajate în cadrul Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân şi de decontare a contraprestaţiei se va desfăşura în baza unor reguli, stabilite prin decizia directorului Direcţiei Administrării Domeniului Public. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe