Reabilitarea Râmnicului pe timp de criză

miercuri, 21 octombrie 2009

Reabilitarea Râmnicului pe timp de criză

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a început reabilitarea masivă a oraşului chiar în timpul crizei financiare, de curând instituţia reuşind să obţină alte 82 de milioane de euro pentru modernizarea întregului Râmnic. „Într-o perioadă mai grea, cum este această perioadă de criză economică, singura modalitate de redresare este munca, respectiv investiţiile făcute în municipiu. În acest an am atras peste 80 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, cu o cotă de contribuţie a Consiliului Local de doar doi la sută.

Chiar dacă sunt unii care mă „muşcă”, şi sunt suficienţi din aceştia, nu voi ceda niciodată şi investiţiile vor merge pe bandă rulantă în Râmnicu Vâlcea”, a declarat edilul Mircia Gutău. Prezent la inaugurarea Şcolii Generale „Spiru Haret” de pe strada Ştirbei Vodă, Gutău a declarat că, până la finele acestui an, va termina de reabilitat şi intrarea în Râmnic dinspre Olăneşti. „Deja s-a finalizat canalizarea până la limita comunei Vlădeşti. S-a făcut licitaţia pentru reabilitarea trotuarelor şi a întregului drum.

Ne-am propus ca, până la finele acestui an, să finalizăm această stradă, în aşa fel încât „poarta” de intrare în municipiu, dinspre Olăneşti, să fie aşa cum ne-o dorim cu toţii”, a spus Mircia Gutău. De asemenea, noi poduri vor apărea la anul în municipiu, tocmai din dorinţa de a da oraşului un aer de modernitate, dar şi de a fluidiza traficul. Astfel, în perioada imediat următoare, vor începe lucrările la construcţia celor două poduri care vor traversa râul Olăneşti. Primul pod va face legătura între strada „Ştirbei Vădă” şi strada „Morilor”.

Valoarea proiectului este estimată la peste 1.700.000 de euro. „Sper ca cel târziu în luna ianuarie să începem şi lucrarea, în aşa fel încât, în toamna anului viitor să avem un drum cu două benzi. Acest pod va fi asemănător cu podul „Vinerii Mari” ”, a mai declarat primarul Mircia Gutău. Cel de-al doilea pod peste râul Olăneşti va începe tot anul viitor şi va fi situat în prelungirea străzii „Carol”, până în strada „Morilor”. Valoarea investiţiei se ridică la peste 6,3 milioane de euro. Tot anul viitor, primarul Râmnicului vrea să demareze lucrările la podul de peste calea ferată de pe strada „Tudor Vladimireascu”. (A.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe