Miliardarul interlop Minea a pierdut “definitiv şi irevocabilÔÇ£ Hotelul Alutus

miercuri, 21 octombrie 2009

Riscă să stea ani buni în spatele gratiilor!

Miliardarul interlop Minea a pierdut „definitiv şi irevocabil“ Hotelul Alutus

Tiberiu Pîrnău

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a câştigat procesele intentate firmelor păstorite de controversatul afacerist vâlcean Nicolae Minea. Justiţia a decis definitiv şi irevocabil ca şi „perla coroanei“ miliardarului cu aer interlop, respectiv Hotelul Alutus, să treacă în administrarea unui lichidator judiciar. Acesta va lua toate măsurile legale pentru recuperarea creanţelor fiscale datorate statului de către fosta SC Alutus SA, transformatã ulterior în SC Batroscom SA. Nicolae Minea este cercetat şi penal în acest caz de către autorităţile statului, riscând să petreacă ani buni în spatele gratiilor pentru mai multe infracţiuni.

În ceea ce priveşte acest caz grav de încălcare a legilor fiscale, DGFP Vâlcea a întreprins toate mãsurile prevãzute de legea aplicabilã în materie fiscalã (constatare, stabilire, urmãrire şi încasarea obligaţiilor bugetare). De asemenea, au fost sesizate instituţiile statului abilitate pentru efectuarea cercetãrilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate.

DGFP a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei faţã de societãţile care fac parte din grupul de firme controlat de Minea Nicolae şi a întreprins toate acţiunile prevãzute de Codul de Procedurã Fiscalã în vederea recuperãrii tuturor sumelor datorate bugetului general consolidat al statului. În paralel cu aceste demersuri au fost formulate sesizãri penale pentru infracţiunile sãvârşite de o parte din administratorii grupului de firme controlat de Minea Nicolae privind stopajul la sursã şi înstrãinarea terenurilor înainte de introducerea acestora în capitalul social, emiterea acţiunilor aferente şi plata acestora cãtre Agenţia pentru Valorificarea Activelor Statului - AVAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe