Mai multe semnături decât numărul locuitorilor din judeţ

miercuri, 21 octombrie 2009

Nebunia electorală a început! Partidele politice strâng

Mai multe semnături decât numărul locuitorilor din judeţ

Anda Vlad

Partidele politice se înghesuie să obţină semnături pentru candidaţii lor la alegerile prezidenţiale. Potrivit datelor furnizate de preşedintele organizaţiei municipale PNL, Bogdan Pistol, până acum, în judeţul Vâlcea s-au strâns 42.853 de semnături. Pistol spune că liberalii vor să depăşească targetul de 50.000 de semnături. Actuala situaţie din politica românească le convine de minune peneliştilor, care speră ca, la alegeri, Antonescu să ia mai multe procente, dat fiind faptul că acesta s-a comportat ca un adevărat lider de opoziţie. La nivelul judeţului, PNL speră să obţină 27 la sută. „Eu cred că procentele vor oscila între 25 şi 30 la sută.

Avem o echipă bună şi cred că vom şti să mobilizăm oamenii, mai ales pe cei care nu vor să vină la vot”, susţine senatorul PNL, Emilian Frâncu. Acesta a declarat că, în cazul în care PNL nu va înregistra un scor bun la nivel judeţean nu se va arunca să ceară demiterea lui Cristian Buican. „Nu voi cere demiterea lui Cristian Buican. Există foruri de conducere care pot lua decizii în acest sens. Eu cred că mandatul lui Buican este de patru ani şi respect decizia colegilor din teritoriu”, a mai adăugat Frâncu.

Social democraţii au 30.000 de semnături doar din Râmnic

Nici social democraţii vâlceni nu se lasă mai prejos. Pesediştii vâlceni spun că au strâns 50.000 de semnături pentru susţinerea lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale. Se pare că social democraţii au obţinut peste 30.000 de semnături numai din municipiul Râmnicu Vâlcea, deşi este cunoscut faptul că acesta este considerat fieful democrat-liberalilor. „Se vor strânge semnături în continuare şi ni s-a dovedit încă o dată că electoratul vrea o schimbare şi îl susţine pe Mircea Geoană”, a declarat Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea. Pe de altă parte, liberalii atacă şi spun că este imposibil ca PSD să strângă atâtea semnături numai din municipiu. „Am o mică îndoială în ceea ce priveşte cele 30.000 de semnături strânse numai din Râmnicu Vâlcea, în condiţiile în care, la alegerile anterioare, PSD nu a depăşit 7.000 de voturi. E exagerat să spui că poţi obţine atâtea semnături”, spune Bogdan Pistol, preşedintele organizaţiei municpale a PNL Râmnicu Vâlcea.

Liberalii nu-l văd pe Băsescu în turul doi

Senatorul Emilian Frâncu a declarat că actualul preşedinte al României, democratul Traian Băsescu, are toate şansele să rateze turul doi în favoarea celor doi contracandidaţi, Crin Antonescu şi Mircea Geoană. ,,Pentru toată lumea a fost o surpriză că PNL a dat dovadă de multă maturitate şi a obţinut multă simpatie din partea populaţiei, pentru reuşita moţiunii de cenzură, prima din istoria României. Moţiunea a trecut, cu toate că PD-L a lucrat intens la conştiinţa parlamentarilor PNL şi PD-L. De la PNL au lipsit cinci parlamentari, unul motivat, fiind plecat din ţară. Ceilalţi patru vor fi excluşi din partid pentru că, deşi au votat moţiunea, nu au votat pentru, lipsind de la şedinţă. A fost modul lor de a răspunde presiunilor PD-L. Unii au neveste angajate în instituţiile statului şi riscau să fie date afară, alţii au recunoscut că nu au putut să renunţe la suma de peste 100.000 de euro, oferită de PD-L pentru votul lor. Din câte ştiu s-a lucrat intens şi la conştiinţa parlamentarilor PSD. De la ei au trădat şase, dar am reuşit să facem o majoritate transparentă în Parlament. Pentru Traian Bîsescu este începutul sfârşitului”, crede Emilian Frâncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe