Guvernul suplimentează bugetul pentru a putea plăti subvenţiile către crescătorii de bovine

miercuri, 21 octombrie 2009

Guvernul suplimentează bugetul pentru a putea plăti subvenţiile către crescătorii de bovine

Guvernul Boc îşi continuă activitatea, chiar dacă nu mai are posibilitatea de a aproba proiecte de legi sau ordonanţe de urgenţă. În schimb, poate emite hotărâri. Astfel, Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind suplimentarea bugetului în vederea alocării a 160 de milioane de lei pentru subvenţionarea crescătorilor de bovine.

Această decizie vine la scurt timp după ce fermierii au acuzat Ministerul Agriculturii că întârzie plata subvenţiei pe cap de animal care în acest an a fost stabilită la 571 de lei. „Nu ne plătesc banii pe care avem dreptul să-i luăm legal. Ministerul Agriculturii nu are banii necesar“, a declarat, în urmă cu o zi, pentru HotNews.ro Costel Caras, preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine.

 

Crescătorii de bovine au ameninţat că pe 28 octombrie vor merge la Bucureşti pentru un protest. Nemulţumirile au pornit de la faptul că subvenţia nu a ajuns nici până acum la fermieri. Aceasta în condiţiile în care a fost semnat un protocol cu Ministerul Agriculturii care se angaja să vireze subvenţia pe cap de animal, aferentă acestui an, în luna octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe