Vasile Bleotu, inamicul public numărul unu pentru Ion Cîlea

duminică, 18 octombrie 2009

Vasile Bleotu, inamicul public numărul unu pentru Ion Cîlea

Tiberiu Pîrnău
Pe zi ce trece, preşedintele PSD Vâlcea,  Ion Cîlea, pierde teren în faţa lui Vasile Bleotu. Deputatul PSD de Drăgăşani se afirmă prin eleganţă, clarviziune, bun simţ şi forţă. Ion Cîlea devine din ce în ce mai prăfuit, mai obosit, mai nesigur pe el. Ţine ochii deschişi, merge mecanic, pare un zombie robotizat, care mai şi vorbeşte din când în când. Acelaşi mesaj politic, care scârţâie din toate încheieturile. Au ajuns şi babele din Laloşu să-l ştie pe dinafară. Nu mai ţine demagogia de doi lei nici măcar cu ele. S-au emancipat. Doctorul în vorbe goale nu mai poate trata electoratul cu pilule contrafăcute în laboratorul intoxicărilor perpetuue şi al ipocriziei infinite.

Sunt zile în care colindă judeţul de la un capăt la altul fără o ţintă exactă, fără un ţel anume. Se simte epuizat, neputincios şi inutil. Depresia este aproape. Îl roade un singur gând: Vasile Bleotu trebuie eliminat cu orice preţ, trebuie carotat, discreditat şi expulzat din partid. Ion Cîlea este un minuscul dictator în felul lui, nu suportă competiţia în interiorul partidului, nu-i place când cineva îi suflă în ceafă. Doreşte să fie preşedinte pe viaţă, chiar dacă va fi cel care va stinge lumina în partid.

În acest timp, Vasile Bleotu construieşte o carieră politică onorantă. Este unul dintre puţinii politicieni care au mai rămas lucizi în jocul acesta de-a premierul, care a dinamitat ţara. Are o atitudine de bun simţ, cum rar mai întâlneşti la un politician. Nu vreau să-l perii pe deputatul PSD, dar sunt momente când gesturile politicienilor trebuie nuanţate pozitiv. A afirmat răspicat că nu a fost adeptul votării moţiunii de cenzură pentru că acest gest ar arunca ţara într-o criză politică fără precedent suprapusă peste o criză economică. Bleotu a spus că Guvernul Boc trebuie lăsat să guverneze până la alegerile prezidenţiale pentru că toate instituţiile internaţionale sunt cu ochii pe noi.

 În calitate de doctor în economie, om care a lucrat ani de zile la Banca Naţională a României, parlamentarul vâlcean ştia că o criză politică i-ar alunga pe investitori, ar scădea puterea monedei naţionale, ar accentua şomajul şi, cel mai grav, ar pune pe fugă FMI-ul, singura instituţie economică internaţională care ne mai ajută în aceste vremuri. Vasile Bleotu a lăsat deoparte discursul politicianist partizan şi a optat pentru un discurs sincer, ca un semnal de alarmă. În zadar! Şi-a bătut gura de pomană cu colegii de partid, care au pus din nou mai presus de intersul naţional – interesul de grup, de ciolan.

Parlamentarul a mai avut curajul să afirme că soluţia Lucian Croitoru - premier este potrivită în această perioadă. Cea mai bună dintre toate celelalte. Îl cunoştea de la BNR pe consilierul guvernatorului Mugur Isărescu şi ştia că acesta are capacitatea să scoată ţara la liman. De un expert pe probleme economice are nevoie ţara acum, nu de un primar al unui orăşel din Ardeal, fie el şi de etnie germană!

Vasile Bleotu a fost sincer, a renunţat la demagogie şi la ipocrizie în aceste momente dificile. Şi-a pus în pericol o carieră politică, dar a rămas cu conştiinţa curată, că a acţionat lucid şi responsabil. Se prezintă cu fruntea sus în faţa locuitorilor din Colegiul Drăgăşani.

Şeful său de partid, Ion Cîlea, a fost luat prin surprindere. Sinceritatea şi responsabilitatea politică îi sunt cuvinte străine. Va specula la maximum declaraţiile lui Vasile Bleotu, pe care le consideră contrare liniei partidului, şi va căuta să-l elimine. Virtuţile se vor întoarce împotriva deputatului, iar politica îşi va confirma încă o dată statutul de prostituată ordinara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe