Vâlcenii şi-au luat concediu medical pentru... 800 de ani

miercuri, 14 octombrie 2009

Se înfiinţează Poliţia Medicală!

Vâlcenii şi-au luat concediu medical pentru... 800 de ani

Anda Vlad

Vâlcenii sunt din ce în ce mai mult timp bolnavi, mai ales atunci când trebuie … să meargă la serviciu. Din statisticile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vâlcea reiese concluzia îngrijorătoare că vâlcenii şi-au luat concedii medicale în acest an care însumează 800 de ani (300.000 de zile), iar instituţia medicală a trebuit să plătească, de la începutul acestui an şi până în prezent, peste 7,7 milioane de lei. Anul trecut, CAS Vâlcea decontase pentru astfel de concedii o sumă mai mică, peste 5,5 milioane de lei. „Anul trecut am avut 487.112 zile de concediu medical. Una peste alta, toţi cetăţenii judeţului Vâlcea, înţelegând aici şi copiii, dar şi pensionarii, au avut în cont o zi de concediu medical.

Acum, doar categoria de persoane angajate beneficiază de aceste concedii, dar cred că majoritatea concediilor sunt întemeiate”, a declarat Dorel Constantinescu, purtătorul de cuvânt al CAS Vâlcea. Angajaţii au preferat să îşi ia concediu medical de frica disponibilizărilor, iar şomerii, pentru a-şi prelungi perioada de şomaj. Astfel, numai în luna septembrie a acestui an, 110 şomeri vâlceni au intrat în concediu medical, prelungind, astfel, termenul de acordare a indemnizaţiei.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea plăteşte, lunar, circa 500 de milioane de lei pentru concediile şomerilor. Râmnicenii vor mai profita de acordarea concediilor medicale numai până la anul, întrucât, începând din 2010, Ministerul Sănătăţii Publice vrea să înfiinţeze Poliţia Concediilor Medicale, oamenii legii urmând să se deplaseze la domiciliul bolnavului, pentru a verifica dacă acesta chiar se simte rău, din cauza numărului foarte ridicat de concedii medicale la nivelul întregii ţări înregistrat în ultimii ani. Numai in primele şase luni din 2009 s-au acordat astfel 33.000 de ani de concedii medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe