Opt inspectori şcolari, demişi de noua şefă a învăţământului vâlcean, Gabriela Ene

duminică, 11 octombrie 2009

Pesedistul Adrian Burlan trimis „pachet“ la Drăgăşani

Opt inspectori şcolari, demişi de noua şefă a învăţământului vâlcean, Gabriela Ene

Anda Vlad

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a fost prima instituţie unde s-a produs schimbarea conducerii în nouă conjunctură politică. Camelia Coroiu (PSD) a fost înlocuită cu Gabriela Ene (PD-L). Valul nu se opreşte aici, deoarece Ene anunţă că îşi va forma propria echipă la inspectorat, iar primele măsuri vizează demiterea a opt inspectori şcolari, membri PSD.

Gabriela Ene va fi secondată de Ion Gava, care se va ocupa de management şi resurse umane şi de Maria Ochescu, care va avea în subordine inspecţia şcolară. Cei doi inspectori adjuncţi vor primi deciziile de numire în funcţie la scurt timp după revenirea din concediu medical a lui Relu Rădulescu - cel ce a ocupat până acum funcţia de inspector adjunct. Gabriela Ene anunţă că, printre primele măsuri pe care le va lua se numără şi demiterea a opt inspectori şcolari, membrii PSD.

Camelia Coroiu spune că, într-un fel, prin schimbarea sa din funcţie, a scăpat de multe probleme. „Mă simt mult mai liniştită”, spune ea, după ce a predat toate documentele noului inspector general. La rândul său, Gabriela Ene a spus că apreciază gestul predecesoarei sale, de a sta la serviciu şi a-i da ştafeta. „Inspectorii care au intrat la Inspectorat prin concurs, indiferent de apartenenţa politică, vor rămâne pe posturi”, anunţă Gabriela Ene.  

Datorii uriaşe la constructorii de şcoli

Gabriela Ene se va confrunta însă şi cu problemele rămase nerezolvate, din cauza lipsei fondurilor, la Inspectoratul Şcolar. Ene a solicitat deja la Departamentul Investiţii o situaţie clară a unităţilor şcolare care au rămas cu restanţe la plata lucrărilor efectuate de societăţile de construcţii. La nivelul judeţului Vâlcea, 55 de unităţi şcolare au de achitat către constructori suma de 14.101 de mii de lei noi pentru lucrări de amenajare şi reabilitare care au fost finalizate. Mai sunt însă şi multe obiective unde lucrările s-au blocat din cauza lipsei banilor. Pentru Vâlcea, ar mai trebui alocată suma de 11.363 de mii de lei pentru finalizarea investiţiilor începute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe