Ministrul Elena Udrea a alocat 9 miliarde de lei comunei Lungeşti

duminică, 11 octombrie 2009

Ministrul Elena Udrea a alocat 9 miliarde de lei comunei Lungeşti

La propunerea ministrului interimar al Mediului, Elena Udrea, Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri, 7 octombrie 2009, o Hotărâre de aprobare şi finanţare a unui proiect aparţinând administraţiilor publice locale din judeţul Vâlcea, în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.

Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 1 milion de lei, iar sumele aferente sunt asigurate din Fondul pentru Mediu.

Proiectele privesc dezvoltarea şi modernizarea spatiilor verzi din localităţi şi înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente, iar realizarea acestora va conduce la reducerea concentraţiilor de noxe din aer, creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din localităţi şi apropierea mărimii acestora de standardele europene în domeniu.

Prin acest act normativ sunt aprobate un numar de 183 proiecte din toate judeţele ţării selectate în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi în sesiunea 3-31 ianuarie 2008 si sesiunea 25 august – 5 septembrie 2008. O nouă sesiune de depunere a dosarelor de finanţare pe acelaşi program este în curs de desfăşurare, termenul limită de depunere a dosarelor de finanţare fiind 12 octombrie a.c.

Pentru anul 2009, Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi îi este alocată suma de 200 milioane lei prin bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 228 din 4 martie 2009.
În judeţul Vâlcea a fost aprobat în 7.10.2009 următorul proiect: Comunei Lungeşti pentru „ Înfiinţare spaţii verzi în comuna Lungeşti, Judeţul Vâlcea“ suma de 931.417,93 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe