Cristian Buican, deputatul vâlcean care se interesează de problemele primăriilor din judeţ

miercuri, 7 octombrie 2009

Birou Parlamentar                  
Deputat Cristian Buican  
COMUNICAT DE PRESA

Cristian Buican, deputatul vâlcean care se interesează de problemele primăriilor din judeţ

    Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican a depus în decursul acestei săptămâni o interpelare domnului Ministru interimar Vasile Balaga în care îi explica acestuia situaţia tragică în care se află majoritatea administraţiilor publice locale din judeţul Vâlcea. Astfel, Ministrul Administraţiilor şi Internelor a aflat atât despre lipsa banilor din cadrul primăriilor pentru salarii, utilităţi sau ajutoare sociale, cât şi de faptul că o serie de primării conduse de edili din tot spectrul politic au datorii neachitate la RAJDP Vâlcea din anii 2007, 2008 sau 2009 şi astfel se află în situaţia în care conturile pot fi blocate. Acest lucru ar însemna paralizarea activităţii unei administraţii publice locale, iar cei ce vor avea de suferit sunt cetăţenii care au nevoie de serviciile instituţiei primăriei unde locuiesc, situaţie inaceptabilă pentru România anului 2009, indiferent dacă ne aflăm în criză economică sau nu.

    Această acţiune a deputatului Cristian Buican vine în continuarea celei de săptămâna trecută, atunci când tot prin intermediul unei interpelări a sesizat cancelaria Primului-ministru asupra acestei situaţii dramatice în care se află administraţiile publice locale din judeţ.

    În urma schimbărilor politice de la nivelul majorităţii cercului guvernamental, Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican a susţinut în faţa colegilor parlamentari o declaraţie politică prin care această problemă era adusă la cunoştiinţa parlamentarilor. Prin intermediul acestei declaraţii politice, deputatul liberal Cristian Buican le-a cerut colegilor de la toate partidele să îşi unească forţele ca această problemă a administraţiilor publice locale din Vâlcea şi din ţară să fie rezolvată prin adoptarea unei poziţii ferme a Parlamentului României prin care guvernul să fie nevoit să rezolve rapid şi eficient această problemă stringentă.

    În cadrul acestei declaraţii politice, Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican recunoaşte nevoia unei modernizări a administraţiilor publice locale din România, însă aceasta nu poate fi făcută prin constrângeri de ordin financiar, aşa cum procedează incompetentul Guvern care se află astăzi la conducerea României. Conform deputatului Cristian Buican, lipsa acută a banilor din visteriile primăriilor nu se datorează gestionării incorecte a fondurilor, ci incompetenţei Guvernului Boc, iar modernizarea administraţiilor publice locale trebuie realizată în urma consultărilor tuturor factorilor implicaţi, după ce actuala situaţie finaciară tragică a primăriilor va fi rezolvată.

    „Ne aflăm în faţa unei situaţii disperate în care, cel puţin în judeţul Vâlcea, mai multe primării conduse de edili din tot spectrul politic au ajuns în situaţia în care, probabil, vor trebui să pună lacăt pe uşile instituţiilor pe care le conduc. Banii de salarii, banii pentru plata utilităţilor, a ajutoarelor sociale, pentru igienizarea scolilor, aprovizionarea cu combustibil sau pentru plata asistenţilor sociali lipsesc astăzi cu desăvârşire şi nu cred că putem acuza primarii de această situaţie. Mai mult, o parte din primăriile din judeţ au datorii la RAJDP Vâlcea pentru lucrări efectuate de-a lungul timpului şi neplătite.

Ar fi şi nedrept şi neadevărat să spunem că edilii acestor localităţi nu au ştiut să-şi gestioneze resursele, deoarece se cunoaşte faptul că o primărie de comună nu poate supravieţui din fonduri proprii. Mai mult, ceea ce mă face să acuz guvernul de incompetenţă este faptul că în situaţia critică de a nu avea bani pentru salarii sau utilităţi se află şi localităţi conduse de primari PD-L si PSD, ceea ce demonstrează faptul că acest guvern nu a  putut rezolva nici măcar problemele propriilor primari.” a declarat Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

                           Biroul de presa
                           Cabinet deputat
                           Cristian Buican

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe