Liberalii au dat verde la negocieri pentru Consiliul Judeţean

duminică, 4 octombrie 2009

Liberalii au dat verde la negocieri pentru Consiliul Judeţean

Alina Anghelescu

Alegerile interne din cadrul organizaţiei vâlcene a PNL au demonstrat că în cadrul acestui partid se dorea cu insistenţă o schimbare. Pe lângă înlocuirea de la şefia organizaţiei judeţene a lui Emilian Frâncu cu mai tânărul său contracandidat Cristian Buican, delegaţii au votat şi modificarea structurii Biroului Permanent Teritorial impunând în proporţie de 70% oamenii din echipa învingătorului. În acest moment, BPT al PNL Vâlcea are în componenţă patru vicepreşedinţi care reprezintă cele mai importante colegii electorale din Vâlcea. Noua conducerea a PNL Vâlcea va demara în cursul acestei săptămâni negocierile cu PSD şi PD-L, pentru numirea unui reprezentant al liberalilor în conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea.

„O viitoare alianţă pentru numirea unui vicepreşedinte liberal la Consiliul Judeţean va fi analizată în cadrul BPT, dar decizia finală va fi luată de membrii Delegaţiei Permanente a PNL Vâlcea”, a explicat Bogdan Pistol, vicepreşedinte al PNL Vâlcea şi preşedinte al organizaţiei municipale. Până în acest moment, noua echipă a liberalilor a primit oferte de negociere pe plan politic atât din partea social-democraţilor conduşi de Ion Cîlea, cât şi de la democrat-liberalii lui Mircia Gutău. „Felicit alegerea domnului Buican în funcţia de preşedinte al PNL şi cred că vom putea colabora bine pe viitor. Am deja o experienţă în lucrul în administraţia publică cu Cristi Buican şi cred că putem găsi un numitor comun şi într-o viitoare colaborare pe plan politic”, a declarat Ion Cîlea.

La rândul său, preşedintele PD-L Vâlcea, Mircia Gutău ţine uşa deschisă pentru eventuala colaborare cu liberalii dar recunoaşte că nu ar fi o surpriză dacă tabăra liberală şi-ar îndrepta atenţia către social-democraţi. „Respect alegerea făcută de delegaţii PNL şi aştept să începem discuţiile cu noua conducere a liberalilor vâlceni. Suntem pregătiţi să discutăm şi o eventuală instalare a unui liberal în conducerea CJ Vâlcea. În acest moment, orice este posibil, chiar dacă avem un protocol semnat cu PSD. Nu exclud nici varianta ca liberalii să dorească o colaborare cu social-democraţii”, a precizat Gutău. PNL Vâlcea a ratat în 2008 instalarea unui om în conducerea CJ Vâlcea. Printre priorităţile noii conduceri a PNL Vâlcea se numără realizarea unui protocol cu una dintre cele două formaţiuni politice în vederea alegerii unui consilier judeţean liberal în funcţia de vicepreşedinte al instituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe