Ion Cîlea aruncă 73.000 de euro

duminică, 4 octombrie 2009

Pesediştii strâng bani de campanie!

Ion Cîlea aruncă 73.000 de euro,
bani publici, pe un…studiu

În condiţii de criză economică maximă, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, îşi permite să arunce zeci de mii de euro, bani publici, pe un...studiu. Pesedistul şef al judeţului a semnat recent un contract cu o societate din Bucureşti, SC  SEARCH CORPORATION SRL, pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de transport: drumuri şi poduri judeţene, drumuri şi poduri comunale şi drumuri de interes local ce fac legătura cu acestea, în perioada 2009-2013 în judeţul Vâlcea.

Societatea respectivă este una dintre firmele apropiate PSD-ului, care câştigă contracte pe bandă rulantă la licitaţii organizate cu administraţii locale şi judeţene conduse de membri ai acestui partid. Preţul total convenit pentru îndeplinirea contractului, plătibil prestatorului de către achizitor, este de 264.705,89 lei noi, respectiv 61.419,53  euro (curs BNR pentru data de 21.01.2009: 1 euro = 4,3098 lei) la care se adaugă TVA în sumă de 50.294,12 lei.

Preţul total cu TVA inclus este de  315.000 lei, echivalent 73.089,24 euro. Nu ştim exact ce volum de muncă presupune elaborarea respectivei strategii, dar, în mod cert, suma alocată este una foarte umflată. Să dai peste trei miliarde din banii Consiliului Judeţean Vâlcea pentru un vraf de hârtii, care, poate că îţi vor folosi vreodată, ni se pare un lucru foarte ciudat şi dubios în acelaşi timp. Aşteptăm cu maxim interes explicaţiile domnului Ion Cîlea, „preacinstitul“ judeţului Vâlcea. (T.P.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe