Peste 127 miliarde lei vechi pentru modernizarea şi dezvoltarea comunei Păuşeşti Măglaşi

miercuri, 30 septembrie 2009

• Prin programe guvernamentale şi europene, primarul Alexandru Dediu a reuşit să atragă

Peste 127 miliarde lei vechi pentru modernizarea şi dezvoltarea comunei Păuşeşti Măglaşi

În primăvara acestui an, în comuna Păuşeşti Măglaşi au demarat în forţă lucrările de introducere a apei curente şi a canalizării în localitate. Proiectul, în valoare de circa 2 milioane euro şi derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (Măsura 322), a fost adjudecat la licitaţie de firma Europan Prod SRL, o societate cu multe lucrări de anvergură realizate de-a lungul timpului. Primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, ne-a declarat că întreaga lucrare va fi gata la finele anului 2010, iar primăria trebuie să suporte partea de cofinanţare a proiectului, în valoare de peste 17 miliarde lei vechi.

„Este o lucrare foarte importantă şi de aceea s-a început pe o porţiune de 8 km, de la un capăt la altul al comunei, pe drumul naţional spre Olăneşti. De altfel, intenţionez să derulez, împreună cu Primăria comunei Buneşti, un proiect integrat de câteva milioane de euro, şi care să vizeze asfaltarea mai multor drumuri, şi construirea unui centru de bătrâni şi a unui cămin cultural”, ne-a mai spus primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Primarul Alexandru Dediu ne-a mai declarat că lucrarea de introducere a gazelor naturale în comuna Păuşeşti Măglaşi este finalizată, în prezent fiind în probe peste 16 km de reţea. „Am concesionat investiţia de la Distrigaz Sud şi astfel am reuşit să alocăm peste 26 miliarde lei vechi, din care 19 miliarde lei vechi au fost repartizaţi de Consiliul Judeţean Vâlcea”, a mai precizat Alexandru Dediu.

Pe de altă parte, primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, a semnat zilele trecute contractul pentru reabilitarea şi asfaltarea unei porţiuni de 2,3 km de drum în satul Pietrari, un contract în valoare de peste 12 miliarde lei vechi şi finanţat de Guvern prin HG 577.

De asemenea, primarul Alexandru Dediu mai are în derulare un proiect de 6,5 miliarde lei vechi finanţat prin Ministerul Administraţiei şi Internelor şi care are titulatura: „Întărirea capacităţii administraţiei publice locale a comunei Păuşeşti Măglaşi, judeţul Vâlcea, pe principiile dezvoltării durabile, în concordanţă cu nevoile şi aspiraţiile comunităţii”. Printre altele, primarul din Păuşeşti Măglaşi mai intenţionează să construiască în centrul comunei terenuri de sport şi minifotbal ultramoderne, dotate la nivel european. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe