Indemnizaţia pentru persoanele cu handicap ar putea fi majorată

miercuri, 22 iulie 2009

Indemnizaţia pentru persoanele cu handicap ar putea fi majorată

Liberalul Emilian Frâncu doreşte ca indemnizaţia alocată persoanelor cu dizabilităţi să fie majorată la 350 de lei, la nivelul pensiei minime. În acest sens, autorităţile locale au organizat săptămâna trecută o dezbatere publică la Râmnicu Vâlcea pe tema modificării Legii 448/2006, republicată în 2008, cu modificările şi completările ulterioare, privind protecţia persoanelor cu handicap. La dezbatere au fost invitate şi organizaţiile neguvernamentale cu activitate în domeniu, dar şi persoane vizate de această problematică.

Demersul a fost iniţiat de deputatul PNL Cristina Ancuţa Pocora, preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor. Alături de instituţiile implicate în această problemă şi senatorul Emilian Frâncu, iniţiator al propunerii legislative pentru modificarea Legii 448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a dorit să contribuie la îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu dizabilităţi.

Sugestiile şi propunerile făcute în cadrul acestei dezbateri privesc salarizarea asistenţilor personali, facilităţi în decontarea cheltuielilor cu mijloacele de transport, constituirea unui Centru Respiro în Râmnicu Vâlcea, gratuitate la medicamente pentru toate persoanele cu dizabilităţi, precum şi respectarea normelor privind amplasarea rampelor de acces pentru persoanele cu handicap la toate instituţiile de interes public.

Aceste propuneri vor fi incluse într-un text care va fi depus în luna septembrie la Parlamentul României, pentru a îmbunătăţi legea şi a răspunde în mod real nevoilor persoanelor cu dizabilităţi. Deputatul PNL Cristina Pocora i-a asigurat pe cei prezenţi că toate problemele ridicate la Vâlcea vor fi transmise şi Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap.

„Atât la Vâlcea, cât şi la Sibiu mi-am propus să am consultări directe cu beneficiarii şi cu cei care aplică această lege, pentru că ea trebuie pe alocuri corectată. Printre problemele supuse dezbaterii şi reclamate de cetăţeni s-au numărat şi criteriile pe baza cărora se acordă gradele de invaliditate şi decontarea transportului între localităţi, care să intre în cuantumul indemnizaţiei” - a declarat Cristina Pocora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe