Tanislav - Hagi Tudose, omul fără zestre, care vânează funcţii de conducere

duminică, 31 mai 2009

Tanislav - Hagi Tudose, omul fără zestre, care vânează funcţii de conducere

• „Ziarul de Vâlcea” îi solicită public preşedintelui Ion Cîlea şi PSD Vâlcea să nu îl numească în funcţia de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului pe Constantin Tanislav, director de fiţuică, care nu are nici o tangenţă cu domeniul protecţiei sociale

Nicu Trandafir

De la începutul acestui an, cu o insistenţă maladivă şi dubioasă, un individ cu un trecut tulbure, atât politic cât şi profesional, doreşte cu ardoare să ocupe funcţia de director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea. Nu este nimic de reproşat la ideea schimbării directorului DGASPC Vâlcea, având în vedere că de peste şase luni s-a format o altă coaliţie de guvernare şi este oarecum firesc ca noua putere să-şi instaleze oamenii propri. Însă, atunci când vezi că „rocada” care se pregăteşte este de-a dreptul amuzantă, nu mai ştii pe cine să dai vina: pe cel care are puterea de a face schimbarea sau pe cel care îi va lua locul directorului Nicolae Badea.

Din lipsă de orice alte preocupări intelectuale sau raţionale, C. Tanislav - un om care spune că este director de cotidian local, dar în caseta redacţională apare un nume de... femeie - încearcă de peste şase luni să ocupe funcţia de director la DGASPC Vâlcea. În acest sens, şi-a pregătit un adevărat „arsenal”: îl bombardează zilnic pe preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, cu tot felul de insistenţe şi rugăciuni, doar-doar şi-o vedea vreodată visul cu ochii. Pentru a-l convinge şi mai bine pe preşedintele social-democrat, şi-a transformat ziarul în publicaţie de propagandă exclusivă pentru Ion Cîlea şi PSD.

Omul nostru ştia foarte bine ce face, întrucât postul de director al DGASPC revenea PSD, iar instituţia este în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. Zi de zi, ceas de ceas, C. Tanislav împreună cu directoarea ziarului acţionau pe două fronturi: primul din barul hotelului Alutus, iar a doua direct de pe... biroul preşedintelui Ion Cîlea. Exasperat de insistenţele celor doi, Ion Cîlea a cedat într-un final şi i-a promis C.T.-ului postul de director al DGASPC Vâlcea. Însă, gestul preşedintelui Ion Cîlea i-a iritat pe mulţi membrii PSD Vâlcea (care poate ar fi meritat din plin acest post), precum şi pe partenerii conservatori şi democrat-liberali, care spun că nici măcar nu au fost consultaţi în luarea acestei decizii.

Trecutul dubios al lui C. Tansilav are multe ramificaţii.... Pe vremea când lucra la Întreprinderea de Utilaj Chimic şi Forjă, era un cadru de nădejde al PCR, din postura de secretar de partid pe secţie. Apoi, a venit privatizarea întreprinderii cu francezii de la Genoyer, iar omul nostru nu-şi mai avea „rostul” şi menirea, astfel că a luat calea pribegeniei şi s-a dus direct în Depozitul Dovali pentru a-şi testa calităţile de vânzător de chiloţi de damă şi cămăşi lucioase de manelişti. Printr-o conjunctură dubioasă, a ajuns prin 1998 să pună mână pe un ziar, iar de zece ani încoace şi-a găsit liniştea pentru a-şi toarce din funcţia de director tone de dejecţii eliminate de organele olfactive.

Când a apărut calculatorul, „ocupaţia” a fost dublată de Solitaire, un joc care implică o foarte mare cantitate de „neuroni“. Activitatea „profesională” a C.T.-ului a fost completată de cea politică, întrucât ideea unei funcţii călduţe la stat răsărise încă de pe vremea fostului preşedintele al CJ Vâlcea, Iuliean Comănescu. Atunci, C.T.-ul s-a înscris în PSD, iar anticamera de la biroul Consiliului Judeţean era a doua casă pentru el. Numai că fostul lider al PSD Vâlcea şi-a păstrat demnitatea şi l-a trimis la plimbare pe ipochimen. Văzând că nu obţine nimic, C.T. a luat calea partidului lui Emilian Frâncu, bineînţeles după venirea acestora la guvernare.

Nici aici n-a avut sorţi de izbândă, cu toate că C.T. îşi dorise cu ardoare postul ocupat şi atunci şi acum de profesionistul Adi Comănescu. Cu coada între picioare s-a întors la social-democraţi, unde a mirosit că Ion Cîlea este un om care îşi pune bunăvoinţa pe prim plan. Astfel că, după ce a lins ciorba de burtă aruncată de directorul Nicolae Badea, C.T.-ul şi-a şoptit în barbă că ar fi mai bine pentru el dacă i-ar lua fotoliul de la DGASPC Vâlcea.

Repet, nu susţin menţinerea în funcţie a liberalului, însă PSD Vâlcea şi Ion Cîlea pot să găsească în ograda proprie zeci de oameni bine pregătiţi profesional şi moral şi care se pot descurca onorabil din postura de director al DGASPC Vâlcea. Nu-l putem bănui pe Ion Cîlea de alte interese, astfel că nu putem înţelege nici noi şi nici colegii de la jumătate din ziarele din Vâlcea, de ce îl susţine pe C.T. – Hagi Tudose într-o astfel de funcţie foarte importantă şi la o instituţie cu peste 1.000 de angajaţi.

Fostul cazangiu de la IUCF, făcut inginer la fără frecvenţă şi cu examenele luate pe ochi furmoşi, caută acum cu disperare un mod de a-şi rotunji veniturile. Însă, C.T. – Hagi Tudose nu a înţeles că pentru a reuşi la un nivel înalt trebuie mai întâi să ai o pregătire profesională şi morală ireproşabilă, să mai deschizi o carte din când în când, să mai scrii un articol de ziar (din postura de director de... ziar), să frecventezi cercuri intelectuale şi, până la urmă, să pui umărul pentru partidul politic care te propune pentru o funcţie de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe