Informare Europeană la Râmnicu Vâlcea

duminică, 31 mai 2009

Informare Europeană la Râmnicu Vâlcea

Aşteptate pe 7 iunie, alegerile europarlamentare reprezintă unul din momentele cheie în care cetăţenii îşi pot spune cuvântul în politica europeană

Râmnicu Vâlcea, 29 mai 2009: Biroul de Informare al Parlamentului European din România a organizat la Râmnicu Vâlcea seminarul de presă şi Forumul Cetăţenesc “Alegerile europene din iunie 2009”.

Ioana Bobeş, Consilier de Presă în cadrul Direcţiei Generale de Comunicare a Parlamentului European, a discutat despre importanţa alegerilor europene din 7 iunie 2009 şi a prezentat campania pan-europeană de informare privind alegerile europene pe care o desfăşoară instituţia Parlamentului European în toate cele 27 de state membre.

„Campania de informare a Parlamentului European este pentru prima oară o campanie unitară în toate cele 27 de state membre şi obiectivul a fost atât de a comunica data şi semnificaţia desfăşurării alegerilor, cât şi de a mobiliza cât mai mulţi oameni să participe la alegerile din 7 iunie 2009, explicându-le de ce Parlamentul European este o instituţie a cărei activitate ne afectează în fiecare zi prin legislaţia adoptată acolo”, a declarat Ioana Bobeş.

Campania europeană a adoptat o strategie unică şi un mesaj comun, non - partizan şi apolitic. Sloganul campaniei este „Tu decizi”, ceea ce înseamnă că cetăţenii sunt aceia care decid direcţia politicilor europene. Pentru a transmite mesajele către electorat campania se bazează atât pe suporturi convenţionale, precum panotajul, spoturi radio şi TV, dar şi pe o componentă originală, cea în mediul online, în încercarea de a motiva electoratul tânăr să participe la alegerile europene. Tinerii pot gasi documente, filme sau poze despre forul european pe Facebook, MySpace, Flickr şi You Tube.

Seminarul a mai oferit răspunsuri unor teme legate de implicarea cetăţenilor în politica europeană, funcţionarea instituţiilor europene şi rolul reprezentanţilor români în Parlamentul European.

Seminarul a fost urmat de un Forum Cetăţenesc, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European din România în colaborare cu Instituţia Prefectului din judeţul Vâlcea, condusă de domnul Prefect Remus Grigorescu. Forumul Cetăţenesc, o acţiune dedicată publicului din Râmnicu Vâlcea interesat de aspectele europene, a dat posibilitatea reprezentanţilor Parlamentului European să discute deschis cu cetăţeni ai municipiului Râmnicu Vâlcea despre aspectele europene de interes la nivel local. Temele abordate au fost domeniile legislative din Parlamentul European, accesarea fondurilor structurale sau desfăşurarea concursurilor pentru funcţionari europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe